18 προσλήψεις στο Θεραπευτήριο Δράμας

0
10859

Οι προσλήψεις αφορούν τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜεΑ.
Με απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναμένονται προσλήψεις 18 ατόμων στις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας. Οι προσλήψεις αφορούν 18 συμβάσεις διάρκειας έως 3 ετών, διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κ. Αναστασία Τζαμπαζλή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. σημείωσε ότι «έπειτα από την ένταξη της λειτουργίας Τριών Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης για 18 ΑμεΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014 – 2020”, θα πρέπει να τρέξει άμεσα η ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού που αφορά τη λειτουργία των τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας.»
Ήδη από το Νοέμβριο του 2019 το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, είχε κάνει γνωστό ότι εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ανθρώπους, άνω των 18 ετών, με αναπηρία. Οι δομές αυτές θα είναι παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, η διάρκεια του προγράμματος είναι 3ετής και η χρηματοδότηση του ανέρχεται στο ποσό του 1.400.000 ευρώ. Είχε επισημανθεί επίσης ότι “το έργο αποτελεί μια προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης, εγκατάλειψης του ασυλικού μοντέλου παροχής υπηρεσιών και αποφυγή
ιδρυματοποίησης για άτομα με νοητική υστέρηση, που διαβιούν είτε στο πλαίσιο κλειστής
περίθαλψης είτε με τις οικογένειες τους και οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα τους. Αφορά τη λειτουργία τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), των έξι (6) ατόμων η κάθε μία (σύνολο 18 ΑμεΑ), που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενοίκων και στην ένταξη τους στην κοινότητα καθώς και στη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης που σέβονται την προσωπικότητα και την ατομικότητα των ενοίκων”.
Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κ. Αναστασία Τζαμπαζλή, η ανακοίνωση πρόσληψης θα πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως από το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στο Παράρτημα του Κέντρου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας και στο Δήμο Δράμας, ενώ περίληψή της θα δημοσιευθεί και στον τοπικό τύπο.

Ποιες είναι οι ειδικότητες που θα προσληφθούν
Οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να προκηρυχθούν είναι: μία θέση Κοινωνικής Εργασίας (ΠΕ/ΤΕ), μια θέση Ψυχολόγων (ΠΕ), εννέα θέσεις Αδελφών Νοσοκόμων (ΔΕ), μία θέση Οδηγού (ΔΕ), τρεις θέσεις Προσχολικής Αγωγής (ΔΕ) και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ ή εν ελλείψει Κοινωνικών Φροντιστών ή Επιμελητών Πρόνοιας, μια θέση Βοηθών Εργοθεραπευτών (ΔΕ), μια θέση Καθαριότητας (ΥΕ), μια θέση Γενικών Καθηκόντων (ΥΕ).
Με την ανακοίνωση των προσλήψεων, οι αιτήσεις των υποψηφίων να υποβληθούν στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, που εδρεύει στην πόλη της Καβάλας, επί της οδού Τέρμα Ιοκάστης, τηλέφωνο: 25210 241915.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!