Σε συγκέντρωση μεταχειρισμένου ιματισμού προχωρά ο Δήμος Δοξάτου

0
3767

Θα τοποθετηθούν κάδοι συγκέντρωσης ιματισμού σε 13 σημεία.

Στη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης και άλλων υφασμάτινων υλικών προχωρά ο Δήμος Δοξάτου. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός προγράμματος ξεχωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης όπως και άλλων υφασμάτινων υλικών.

Ο Δήμος Δοξάτου θα συγκεντρώνει, για την εταιρεία ανακύκλωσης με την οποία συνεργάζεται, τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης, υπόδησης και λοιπά υφασμάτινα υλικά (ρούχα,
τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κλπ.), η οποία από την πλευρά της θα συλλέγει τα παραπάνω υλικά με δικά της μέσα και θα αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση τους.
Ο Δήμος Δοξάτου σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης, θα ορίσουν τα πρώτα 13 σημεία στα οποία θα εγκατασταθούν οι κάδοι συλλογής μεταχειρισμένου ιματισμού και υπόδησης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την εταιρεία, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα παραδίδει στο Δήμο Δοξάτου κουπόνια από δίκτυο πολυκαταστήματος που λειτουργεί στην περιοχή, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Η απόφαση για την συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης ιματισμού ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.

Τι γίνεται όμως με τα είδη ιματισμού που συγκεντρώνονται;
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, υπάρχει προσωπικό διαλογής που διαχωρίζει τα είδη που συγκεντρώνονται προκειμένου τα ρούχα ή τα παπούτσια που διαθέτουν ποιότητα να διατίθενται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αφού απολυμανθούν. Τα υπόλοιπα συσκευάζονται προκειμένου να οδηγηθούν στην ανακύκλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ