197 Δραμινοί εμβολιάστηκαν με την κινητή μονάδα

0
2914

– Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εξόρμηση εμβολιασμών της 4ης ΥΠΕ στις κοινότητες του Νομού την Τρίτη
– Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ στα «Χ»: «Οι δράσεις θα συνεχιστούν, υπάρχει ανταπόκριση»

Συνολικά 197 πολίτες εμβολιάστηκαν στον Νομό Δράμας την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του 2ου καταδρομικού εμβολιασμού με την κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. «Ήταν η δεύτερη εξόρμηση που προγραμμάτισε και υλοποίησε στα χωριά της Δράμας και όχι μόνο η 4η ΥΠΕ μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ τής Δράμας» η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κα Ειρήνη Χατζοπούλου.
Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, η κινητή εμβολιαστική μονάδα πραγματοποίησε, για δεύτερη εβδομάδα, εμβολιασμούς στις Κοινότητες: Κυργίων, Αγίου Αθανασίου, Δοξάτου, Καλαμπακίου, Χωριστής, Ξηροποτάμου, Σιταγρών και Φωτολίβους. Αντίστοιχη εξόρμηση εμβολιασμού με κινητή μονάδα έγινε και στον Νομό Ξάνθης την ίδια ημέρα. Στον γειτονικό νομό εμβολιάστηκαν 60 άτομα την Τρίτη, εκ των οποίων οι 57 εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά, στοιχείο που έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία. Αντίστοιχη εξόρμηση με κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης ΥΠΕ έγινε χθες Τετάρτη και στον γειτονικό Νομό Σερρών.
Όπως είπε η κα Χατζοπούλου, οι δράσεις αυτές με τις κινητές μονάδες θα συνεχιστούν γιατί υπάρχει ανταπόκριση. Σε ό,τι αφορά δε τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων στη Δράμα και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σημείωσε ότι όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο ποιο πιθανό είναι να υπάρχει αύξηση των θετικών κρουσμάτων. Ενώ σε ότι αφορά στην ετοιμότητα των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ειδικότερα στην επάρκεια του αριθμού των υπηρετούντων ιατρών στο ΕΣΥ, η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ», ότι για την πρόσφατη προκήρυξη κάλυψης θέσεων ιατρών από το Υπουργείο Υγείας, υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς και προχωρά η εξέλιξη των κρίσεων, με ρυθμό τέτοιο ώστε άμεσα να μπορεί η 4η ΥΠΕ να διαπιστώσει ποιες θέσεις θα καλυφθούν.
Την ίδια ώρα, πάντως, που οι προσπάθειες για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία συνεχίζονται, η Δράμα παραμένει στην τελευταία θέση από πλευράς αριθμού εμβολιασμών ανάμεσα στους Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη Δράμα είχαν φτάσει τους 43.913. Συγκριτικά, στην Ξάνθη ήταν 54.951, στη Ροδόπη 60.589, στην Καβάλα 65.416 και στον Έβρο 78.148. Μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, πανελλαδικά πραγματοποιήθηκαν 6.315.479 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αλλά και 230.436 εμβολιασμοί της λεγόμενης αναμνηστικής δόσης. Την ίδια ημέρα επίσης καταγράφηκαν στη Δράμα 91 κρούσματα με covid-19, ενώ στον Νομό Καβάλας 40, στον Νομό Ξάνθης 109, στον Νομό Ροδόπης 71 και στον Νομό Έβρου 85. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των προηγούμενων 7 ημερών αντίστοιχα ήταν: στη Δράμα 62,43, στον Έβρο 58,43, στην Καβάλα 35,57, στην Ξάνθη 65 και στη Ροδόπη 33,29.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!