1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

0
3364

Οι Κουκουβάγιες News του Στ’1, κατάφεραν να αποσπάσουν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Σχολική Εφημερίδα, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Σεβασμός στο ΟΛΛΑ Δικαίωμα» που διοργάνωσε το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ορίζοντες».
Πιο αναλυτικά, ο διαγωνισμός αφορούσε στην εξοικείωση και καλλιέργεια των μαθητών σε θέματα δημοκρατίας. Με αφορμή, λοιπόν, τον διαγωνισμό αυτόν, στόχος ενός από τα τεύχη της εφημερίδας τέθηκε να εκπαιδευτούν οι μαθητές σε θέματα αποδοχής του διαφορετικού, να ερμηνεύσουν δύσκολες για την ηλικία τους έννοιες όπως παιδική εργασία, φυλετικές διακρίσεις, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και τέλος να γίνουν ενεργοί, κριτικά σκεπτόμενοι νέοι που εύκολα θα εξελιχτούν σε ενεργούς πολίτες.Οι μαθητές, μέσα από την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ελένης Σμολοκτού και της ειδικής παιδαγωγού της τάξης Παπαδοπούλου Φανής, κατάφεραν να συνεργαστούν μοναδικά έτσι ώστε να αναδείξουν την σημασία και τον πλούτο της δημοκρατίας. Ζώντας σαν δημοσιογράφοι, ανακάλυψαν νέους ορίζοντες μάθησης, απέκτησαν νέες γνωστικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες και καλλιέργησαν τη θετική κοινωνική συμπεριφορά με ανάληψη ρόλων και καθηκόντων.
Μέσα από βιωματική μάθηση αλλά και διάφορα project δημιούργησαν ένα τεύχος άρτιο, ικανό να τους δώσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό! Καθώς υπήρξαν ειδικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, καθυστέρησε αρκετά η έκδοση των αποτελεσμάτων. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα σταλεί στο σχολείο το βραβείο των μαθητών το οποίο αποτελεί εκπαιδευτικό εξοπλισμό για τα σχολική μονάδα.
Μπράβο στους μικρούς αρθρογράφους!
Το «τεύχος- νικητή» μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://online.fliphtml5.com/ckkjw/gkca/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ