20 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου έφθασαν από τη Δράμα στην Ελασσόνα

0
4883

Το φορτίο στάλθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και με χορηγία της πατατοπαραγωγού κ. Μπεναβίδου από το Νευροκόπι

Στη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας ταξίδεψε την Τετάρτη αποστολή του Δήμου Δράμας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χρήστο Κυριακίδη, προκειμένου να παραδώσει στους πληγέντες της περιοχής 20 τόνους πατάτας Νευροκοπίου. Η δωρεά αυτή, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και τη χορήγησή τους από την παραγωγό του Κ. Νευροκοπίου κ. Θεοπούλα Μπεναβίδου.
Τη δωρεά παρέλαβε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας, με τον οποίο διεξήχθη και αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση των πληγέντων και τα προβλήματα από τον σεισμό.
Κατά την παραλαβή, παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων, κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκέρτα, η οποία έχει την ευθύνη του συντονισμού για όλες τις διαδικασίες συλλογής και διανομής των προϊόντων καθώς και τη φροντίδα για την τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων προστασίας.
Η παραλαβή του φορτίου με τους 20 τόνους πατάτας έγινε αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας. Οι άνθρωποι του Δήμου Ελασσόνας περιέγραψαν στους εκπροσώπους του Δήμου Δράμας με λεπτομέρειες την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν τα σεισμικά φαινόμενα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προς βοήθεια των σεισμόπληκτων της περιοχής υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από όλη τη χώρα που συγκεντρώνει και αποστέλλει είδη πρώτης ανάγκης. Η βοήθεια συγκεντρώνεται στον Δήμο Ελασσόνας και στη συνέχεια διανέμεται στους σεισμόπληκτους με πολύ προσεκτικό τρόπο.
«Θα κρατήσουμε επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου Ελασσόνας και της περιοχής στην οποία καταγράψαμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Θα εξετάσουμε και άλλες δράσεις που μπορούμε να διοργανώσουμε» τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες και άλλοι σύλλογοι και φορείς της Δράμας, έχοντας ευαισθητοποιηθεί με το πρόβλημα των σεισμοπαθών στην περιοχή της Ελασσόνας, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με στόχο να αμβλύνουν το οξυμμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη σεισμική δραστηριότητα. Δύο από τις πρωτοβουλίες που είναι αυτές τις μέρες σε εξέλιξη είναι των σωματείων του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο Δράμας και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια στους χώρους του Ποντιακού Σωματείου «Οι Αργοναύτες» στην περιοχή του Προαστίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ