234.847,20 ευρώ στις σχολικές επιτροπές κατένειμε ο Δήμος της Δράμας

Περισσότερα τα χρήματα στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0
1904

O Δήμος Δράμας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να κατανείμει το ποσό των 234.847 ευρώ των ΚΑΠ και συγκεκριμένα της Α΄ δόσης του έτους 2019 στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δράμας κατανεμήθηκε το ποσό των 136.211,38 ευρώ και στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσό των 98.635,82 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα στην διάρκεια του τελευταίου Δ.Σ., μετά από πρόταση του Προέδρου και ύστερα από συζήτηση αποφασίσθηκε το θέμα, σχετικά με την έγκριση κατανομής της Α΄ δόσης 2019 των ΚΑΠ, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, να θεωρηθεί κατεπείγον και να συζητηθεί ως πρώτο έκτακτο προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση απο το όργανο. Ο πρόεδρος παρουσίασε στο σώμα έγγραφο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού – Τμήματος Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Γραφείου Παιδείας, σχετικά με την έγκριση κατανομής της Α΄ δόσης 2019 των ΚΑΠ, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων καλώντας το όργανο να αποφασίσει σχετικά.
Στην διάρκεια της συζήτησης οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη+Ζωή” Μιχάλης Μλεκάνης, Παύλος Ζαχαριάδης, Γεώργιος Καλαϊτσίδης και Γιάννης Μυστακίδης, ψήφισαν την κατανομή, σημειώνοντας ότι είχαν θέσει το ζήτημα σε κάθε συζήτηση κατανομής των κονδυλίων των ΚΑΠ. Σημείωσαν ότι τα ποσοστά 58% και 42%, δεν είναι τυχαία. Είχαν αποφασιστεί στο παρελθόν αιτιολογημένα αλλά και με μετρημένες τις δαπάνες που πρέπει να καλυφθούν γενικότερα. Τώρα, 2 μήνες πριν τις εκλογές, μάλλον όλα πιάνουν τόπο καλύτερα, όπως είπαν.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Project Δράμα 2020” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ψήφισε θετικά χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω στην πρόταση της κατανομής. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει η κατανομή να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ψήφισε την κατανομή, λέγοντας ότι πρέπει να εξετάζονται οι ανάγκες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και εκφράζοντας την ικανοποίησή του που τελικά, υπάρχουν τα διαφοροποιημένα ποσοστά. Ο επικεφαλής της παράταξης “Λαική Συσπείρωση” Γιάννης Στεφανίδης, ψήφισε την κατανομή με επιφύλαξη, επιδιώκοντας να εστιάσει στην υποχρηματοδότηση που υπάρχει καθώς σύμφωνα με όσα είπε δεν είναι δυνατόν σε περίοδο περικοπών, να ακούγεται ότι στις σχολικές μονάδες όλα πάνε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ