240 νέες κλίνες στο Νοσοκομείο

0
2916

Εγκρίθηκε από το Νοσοκομείο της Δράμας τις προηγούμενες ημέρες η δέσμευση πίστωσης ύψους 400.000 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για τις 240 νέες κλίνες του.

Πρόκειται για δέσμευση πίστωσης που είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού της συγκεκριμένης προμήθειας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με συνολικό ποσό 1.000.000 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό (το 60% που απομένει) και είναι της τάξης των 600.000 ευρώ θα δεσμευτεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2019, όπως έκανε γνωστό χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νικόλαος Λιάτσης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ.
Πρόκειται για 240 νέες σύγχρονες κλίνες και την αντικατάσταση των παλιών στο τμήμα τεχνητού νεφρού. Οι κλίνες που αυτή τη στιγμή διαθέτει το Νοσοκομείο Δράμας ξεπερνούν την 25ετία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η νοσηλεία των ασθενών και η εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από εισήγηση των κλινικών του Νοσοκομείου αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει προμήθεια σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών που θα κάνουν άνετη τη νοσηλεία των ασθενών και είναι εξειδικευμένες με βάση τις ανάγκες της κάθε κλινικής. Αξίζει βέβαια να διευκρινιστεί ότι μετά την αλλαγή των κλινών οι παλαιές θα αποσυρθούν αλλά δεν θα απομακρυνθούν από το Νοσοκομείο αλλά θα φυλαχτούν ως εφεδρεία προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης του Νοσοκομείου σε επιπλέον ανάγκες όπως έχει τονίσει άλλωστε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου.
Παράλληλα, όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Λιάτσης τρέχει επιπλέον ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα το οποίο αφορά την αλλαγή των πατωμάτων του Νοσοκομείου στο σύνολό του, για το οποίο λήφθηκε ήδη απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου. Η πρόταση θα υποβληθεί τις προσεχείς ημέρες προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και προς την ΠΑΜΘ και αφορά έργο ύψους 400.000 ευρώ και επίσης ένα συμπληρωματικό έργο προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 850.000 ευρώ.
Η αλλαγή των πατωμάτων είναι αναγκαία καθώς η φθορά που έχουν υποστεί κατα την χρόνια χρήση τους είναι μεγάλη. Το υλικό που θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον είναι ειδικό υλικό τελευταίας τεχνολογίας (τάπητας με αντιμικροβιακό υλικό).
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό χθες ο κ. Λιάτσης στα ΧΡΟΝΙΚΑ σχετικά με το πρόβλημα ελλείψεων στην παθολογική κλινική και την προσπάθεια της διοίκησης για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη της μίας εκ των δυο ιατρών παθολόγων που θα ενταχθούν στην κλινική και η απόφαση αυτή απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Απομένει η δεύτερη θέση Παθολόγου για την οποία η τυπική διαδικασία επίσης προχωρά, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας έχει ζητήσει από την 4η ΥΠΕ και δυο επιπλέον θέσεις παθολόγων για ένταξή τους στο Νοσοκομείο εντός του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!