241 τα οργανικά κενά στο Νοσοκομείο Δράμας

0
3715

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.
24ωρη πανελλαδική απεργία από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ.

Στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση στο πλαίσιο της απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Οκτωβρίου συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, τα μέλη του σωματείου εξήγγειλαν απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις θέτουν και πάλι τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού που συνεχίζουν να αιωρούνται και απαιτούν ουσιαστικές λύσεις με δεδομένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο ήδη κλιμακώνεται.
O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος εξηγεί στα «Χ» ότι επείγει να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν με μόνιμο προσωπικό, αναφέροντας ότι στο Νοσοκομείο Δράμας είναι κενές 241 οργανικές θέσεις, ενώ έχουν να γίνουν προσλήψεις σε τεχνικό προσωπικό εδώ και 11 χρόνια.
«Έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής μόνο 41 – 45 οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο, αλλά και αυτές με επικουρικό και όχι μόνιμο προσωπικό από τις αρχές του 2020. Πρόκειται κυρίως για νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τραυματιοφορείς, ορισμένους διοικητικούς και 1-2 ιατρούς. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, εάν δούμε ότι στις 112 οργανικές θέσεις ιατρών σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο Δράμας γύρω στους 58» είπε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε ότι τα κενά στο μη ιατρικό προσωπικό είναι γύρω στο 25-30% με βάση τον υπάρχοντα οργανισμό λειτουργίας, παρότι οι πραγματικές ανάγκες απαιτούν αύξηση των οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, η Πολιτεία επικαλείται την ανάγκη πρόσληψης επικουρικού και όχι μόνιμου προσωπικού επειδή υπάρχουν άμεσες ανάγκες λόγω της πανδημίας. «Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι ενώ προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, δεν τρέχουν παράλληλοι διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν για δυο χρόνια και το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για νέο προσωπικό που πρέπει να εκπαιδευτεί. Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί ένα εξάμηνο ίσως και περισσότερο για τη φάση της εκπαίδευσης. Αυτή η διαδικασία με το επικουρικό προσωπικό επαναλαμβάνεται μόλις λήξουν οι συμβάσεις. Λέμε λοιπόν ότι πρέπει να έχουμε μόνιμο προσωπικό, γιατί πέραν των άλλων έχει πολύ μεγάλη σημασία η εμπειρία στη διαχείριση της πανδημίας» εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Τα προβλήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχουν και στις υπόλοιπες δομές υγείας.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας σχετικά με την απεργία της Πέμπτης αναφέρει ότι παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19 διαρκώς αυξάνεται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επικαλείται την ατομική ευθύνη ενώ δεν αξιοποίησε το χρόνο αυτών των 7-8 μηνών της πανδημίας προκειμένου να θωρακίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. «Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, με τις κενές θέσεις να υπερβαίνουν τις 30.000 πανελλαδικά και τις 241 στο Νοσοκομείο της Δράμας. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι η αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς μας. Μέρος των κενών καλύφθηκε προσωρινά με προσλήψεις επικουρικών. Σοβαρές παραμένουν οι ελλείψεις και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε μία περίοδο που θα έπρεπε να ενισχυθεί, ώστε να συνεισφέρει στη διαλογή και παρακολούθηση ασθενών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Οι κλίνες ΜΕΘ εξακολουθούν να υπολείπονται των αναγκών, ενώ οι διασωληνωμένοι διαρκώς αυξάνονται. Ενώ απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση επεκτείνει τις συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αυξάνοντας την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, αναθέτοντας σε μεγάλους «φιλανθρωπικούς» οργανισμούς την επέκταση των υποδομών και την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ