«Ξεπάγωσε» τελικά η κατασκευή του νέου σχολείου στο Νευροκόπι

0
2459

Ο εργολάβος επανήλθε στο εργοτάξιο και συνεχίζει το έργο.
Μιλάει στα “Χ” ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γ. Κυριακίδης.

Άρχισαν και πάλι οι εργασίες της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι μετά από μια περίοδο 2 -3 μηνών, κατά την οποία το έργο είχε σταματήσει από τον εργολάβο που το ανέλαβε.
Στο θέμα της καθυστέρησης, αλλά και των κινδύνων που υπήρχαν στο εργοτάξιο για τα παιδιά του γειτονικού σχολείου είχαν αναφερθεί τα “Χ” σε προηγούμενο ρεπορτάζ με αφορμή σχετική ερώτηση της Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ κας Χαράς Κεφαλίδου, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή.
Μιλώντας στα “Χ” ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, σχετικά με το πρόβλημα της καθυστέρησης του έργου και τη φάση που βρίσκεται σήμερα είπε ότι έγινε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσει» το έργο και αφού ακολουθήθηκε όλη η προβλεπόμενη διαδικασία από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, τελικώς, στα τέλη Σεπτεμβρίου, η πολιτεία διαμήνυσε στον εργολάβο ότι ή θα πρέπει να συνεχίσει το έργο ή διαφορετικά θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο εργολάβος προχώρησε στην επανέναρξη των εργασιών, με βάση το χρονοδιάγραμμα που ετέθη προκειμένου να προχωρήσει το έργο.
«Εκτιμώ ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει τα έργα που προβλέπονται στο χρονοδιάγραμμα. Εμείς, ως Δήμος, παρακολουθούμε το έργο καθημερινά» σημείωσε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, προσθέτοντας ότι: «οι πρώτες εργασίες, μετά την επανέναρξη της κατασκευής του έργου, αφορούν την επικινδυνότητα που παρουσίαζε ο χώρος για τα παιδιά που έπαιζαν εκεί. Μιλούμε για την υλοποίηση ενός γηπέδου μπάσκετ και την κατασκευή ενός τοιχίου για να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά στον χώρο του εργοταξίου που παρουσιάζει κινδύνους. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη το ότι ξεπάγωσε το έργο».
Yπενθυμίζεται ότι στο υπό κατασκευή σχολείο είχαν κατασκευαστεί μόνο τα θεμέλια. Το σημείο στο οποίο έχει σταματήσει το έργο, τα τελευταία 2 -3 χρόνια είχαν δημιουργηθεί πολλές φορές συνθήκες λίμνης στις περιόδους των βροχών και αποτελούσε εμφανή κίνδυνο για τους μαθητές του παλιού Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται δίπλα.
Απορία των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των υπολοίπων ήταν γιατί το έργο δεν προχωρά. Το ερώτημα που υπήρχε, πέρα από την καθυστέρηση, είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί κάτι επικίνδυνο με τους μαθητές που έπαιζαν σε έναν χώρο επικίνδυνο και τελείως ακατάλληλο για παιχνίδι.
Σε προηγούμενες δηλώσεις της στα “Χ” η κα Κεφαλίδου είχε αναφέρει ότι «αυτή η κατάσταση θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει. Είτε ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα ξαναγίνει διαγωνισμός για το έργο είτε θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να συνεχιστεί το έργο». Τελικώς από ότι φαίνεται, μετά το τελεσίγραφο της πολιτείας προς τον εργολάβο, το έργο κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου, άρχισε και πάλι, με την ελπίδα όσων το παρακολουθούν, αυτή την φορά να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ