Εύλογη η αγωνία για το κολυμβητήριο

0
3633

†Το χρονοδιάγραμμα του Δήμου Δράμας μετά τη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου αναμένουν οι άνθρωποι των συλλόγων†.
Μιλάει στα «Χ» ο τεχνικός διευθυντής του «Δράμα 1986» κ. Θ. Τογανίδης†.
Τι δήλωσε χθες η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αν. Τόλιου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δράμας για τη διακοπή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, θορύβησε τις οικογένειες των κολυμβητών και τους ανθρώπους των συλλόγων που φιλοξενούν τις δραστηριότητές τους σε αυτό. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε από τους ανθρώπους του συλλόγου «Δράμα 1986» ο οποίος αριθμοί περίπου 180 κολυμβητές στο τμήμα υγρού στίβου.
Ο τεχνικός διευθυντής του «Δράμα 1986» κ. Θεόδωρος Τογανίδης δήλωσε χθες στα «Χ»: «ο σύλλογος είναι σε αναμονή προκειμένου να διαπιστώσει ποιο θα είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του Δήμου Δράμας μετά τη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, προκειμένου να προχωρήσει σε αποφάσεις για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής μέχρι να ενημερωθούμε ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα συνέλθει αύριο, Τετάρτη, περιμένοντας σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Δράμας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιήσει συνάντηση με όλα τα μέλη του και τους γονείς των κολυμβητών και να τους ενημερώσει σχετικά. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, τι τελικά θα γίνει. Σίγουρα το κλείσιμο του κολυμβητηρίου δεν είναι μια καλή εξέλιξη παρόλο που υπήρξε καθησυχασμός σε ορισμένα μέλη του συλλόγου που ανησυχούσαν για τους κινδύνους που υπήρχαν στο κολυμβητήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι παρά τα σεισμικά φαινόμενα που προηγήθηκαν δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το κτίριο. Όμως, ποιος μπορεί να πει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ανακινήθηκε θέμα για την ασφάλεια του κτιρίου;».
Ο ίδιος εξήγησε στα «Χ» ότι ο σύλλογος θα πρέπει πλέον να λάβει αποφάσεις για τον νέο τρόπο λειτουργίας του κολυμβητικού τμήματος και της συγχρονισμένης κολύμβησης, προσθέτοντας: «Αν οι εξελίξεις το επιβάλλουν, ίσως χρειαστεί να μετακινούμαστε σε πισίνες της Καβάλας, πράγμα που δεν είναι καθόλου λειτουργικό. Εκτός των παιδιών που μαθαίνουν κολύμπι στον σύλλογο και κάποιων πολιτών που ασκούνται με την κολύμβηση, υπάρχουν και παιδιά που έχουν πάρει χρυσά μετάλλια σε αγώνες και αναζητούν την αθλητική τους εξέλιξη. Περιμένουμε λοιπόν να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για να δούμε πως θα κινηθούμε».

Τι δηλώνει η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Αναστασία Τόλιου Δάντζερα
Σχετικά με το δημοτικό κολυμβητήριο της Δράμας, χθες, σε γραπτή δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας κ. Αναστασία Τόλιου Δάντζερα διευκρίνισε τα εξής:
«Έχοντας επιλέξει από καιρό τον δρόμο της ειλικρίνειας και της ευθύτητας απέναντι στους δραμινούς πολίτες, αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ σε όσα διαδραματίζονται στον χώρο του κολυμβητηρίου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν όλα όσα περιγράφονται σε δημοσιεύματα και διαδικτυακά σχόλια τις τελευταίες ημέρες.
πρέπει εξαρχής να επισημάνω ότι, ενώ τα προβλήματα στη δομή και τη χρήση του κολυμβητηρίου χρονίζουν ήδη από την εποχή της ανέγερσης του κτιρίου την δεκαετία του ’80, η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική που ανέλαβε την ευθύνη να ασχοληθεί με αυτά, να εξετάσει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες λύσεις. η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ανέλαβε την πρωτοβουλία και μερίμνησε να εκπονηθεί μελέτη που αποκάλυψε για πρώτη φορά και τεκμηρίωσε επιστημονικά τις αντοχές και τα δομικά προβλήματα του κολυμβητηρίου.
όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 28 Σεπτεμβρίου, την παραχώρηση χρήσης των δημοτικών ακινήτων στα αθλητικά σωματεία βασιζόμενοι στην παράταση αδειοδότησης σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση γνωρίζοντας πως θα είναι για μικρή χρονική διάρκεια, μιας και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου «ενίσχυση φέροντος οργανισμού κερκίδων κλειστού κολυμβητηρίου» προϋπολογισμού 90.250.00 ευρώ.
Παρόλα αυτά στην πλειοψηφία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκαν στην παραχώρηση με αρνητική ψήφο όταν τέθηκε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σεβόμενοι τις διαδικασίες και το ανώτερο δημοκρατικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
Επειδή κοιτάμε στα μάτια τους Δραμινούς και τα σωματεία κι επειδή επενδύουμε στον Αθλητισμό με έργα και όχι με λόγια, διαβεβαιώνουμε πως είμαστε η δημοτική αρχή που ασχολήθηκε με τη μόνιμη και οριστική αδειοδότηση των γηπέδων εξασφαλίζοντας το ποσό του 1.127.000,00ευρώ για τον σκοπό αυτό.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο βελτίωσης όλων των εγκαταστάσεών μας. Επίσης, άμεσα ολοκληρώνεται η δημοπράτηση για την κατασκευή νέου ταρτάν του δημοτικού σταδίου προϋπολογισμού 600,000 ευρώ.
Αναμένουμε και ελπίζουμε να έχουμε ακόμη πιο ελπιδοφόρες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες μέσα από τις ζυμώσεις και τις συναντήσεις που κάνουμε και έχουμε προγραμματίσει, προσδοκώντας ταυτόχρονα σε μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση των θεμάτων εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου αφενός να μην υιοθετούνται ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, αφετέρου να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον τοπικό αθλητισμό στην νέα, καλύτερη εποχή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ