Ξεκινούν οι εργασίες του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου

0
2830

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη διασταύρωση του Ξηροποτάμου

Αρχίζουν από σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, οι εργασίες ανακατασκευής του κόμβου Ξηροποτάμου. Η λειτουργία στους φωτεινούς σηματοδότες στο σημείο θα σταματήσει λόγω των έργων και θα υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για λόγους προσαρμογής στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή κατασκευής του κυκλικού κόμβου σήμερα το πρωί θα βρίσκεται δύναμη και της Τροχαίας για την διευκόλυνση των οδηγών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος συνέστησε σε όλους τους οδηγούς, μέσω των δηλώσεών του στα «Χ», κατά τη διέλευσή τους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και την κατακόρυφη σήμανση που θα υπάρχει στο σημείο.
Η παρακαμπτήρια οδός που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες διέλευσης των οχημάτων έχει ολοκληρωθεί και τίθεται σε χρήση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση των οχημάτων. Μέσα στον επόμενο μήνα η κίνηση στον κυκλικό κόμβο θα ομαλοποιηθεί περισσότερο, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί προς τον εργολάβο, με στόχο μέρος του δρόμου να δοθεί σε κυκλοφορία πριν την ολοκλήρωση του συνολικού έργου. Προτεραιότητά μας είναι η διευκόλυνση της κυκλοφοριακής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε επίσης ότι υπάρχει ήδη προετοιμασία για άλλους δυο κυκλικούς κόμβους, στην περιοχή των Κουδουνίων και στην περιοχή της διασταύρωσης του Μυλοποτάμου, όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. «Σήμερα σε όλη την Ευρώπη οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν εξαλειφθεί. Η χρήση τους συμβάλλει στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων όταν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία τους. Επίσης δημιουργούν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση καθώς κάθε φορά που προκύπτει βλάβη στους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές πλακέτες λόγω αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, δημιουργείται ένα επιπλέον κόστος της τάξης των 2000 – 3000 ευρώ.» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας επιχειρεί να διασφαλίσει πόρους περίπου 800.000 ευρώ τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου του κυκλικού κόμβου των Κουδουνίων. Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του κυκλικού κόμβου του Μυλοποτάμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επεσήμανε στα «Χ» ότι νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν και στο πλαίσιο της ανακατασκευής της ανατολικής εισόδου της πόλης. Οι τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι θα τοποθετηθούν επί της 1ης Ιουλίου και θα αντικαταστήσουν τρεις φωτεινούς σηματοδότες.
Η ανακατασκευής της ανατολικής εισόδου, η είσοδος της πόλης από την Καβάλα, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Στην παρούσα φάση υλοποιούνται οι απαλλοτριώσεις, μετά την έκδοση σχετικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και συνολικά αφορά έργο 19 εκ. ευρώ. Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα ξεκινά από τα φανάρια του Αίμου στην οδό 1ης Ιουλίου. Τα φανάρια, σύμφωνα με το σχέδιο, θα καταργηθούν και στο ίδιο σημείο θα γίνει κυκλικός κόμβος. Από τη διασταύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής στην 1ης Ιουλίου θα γίνει η κατασκευή μιας γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα φθάνει στη διασταύρωση του Σκλαβενίτη, όπου επίσης θα δημιουργηθεί νέος κυκλικός κόμβος. Ένας ακόμα (τρίτος) κυκλικός κόμβος θα δημιουργηθεί νότια της ίδιας διαδρομής για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Το έργο βελτίωσης της ανατολικής εισόδου της Δράμας θα φθάνει μέχρι τον ήδη υπάρχοντα κυκλικό κόμβο στο ξενοδοχείο Κούρος. Συνολικά πρόκειται για μια διαδρομή 1260 μέτρων.
Το έργο αυτό, ουσιαστικά αλλάζει την εικόνα της ανατολικής εισόδου της πόλης και λύνει προβλήματα οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο, εξαλείφοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων που υπήρξαν στο παρελθόν στις γραμμές του τρένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ