25 κρουνοί δασοπυρόσβεσης θα τοποθετηθούν στον Κορύλοβο

0
3773

Σύσκεψη για τη δασοπροστασία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο


 

Σύσκεψη για τη δασοπροστασία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Δράμας χθες το μεσημέρι με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και του νέου διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Δράμας και Πύραρχου κ. Γιάννη Αραμπατζή, ο οποίος έχει καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθούν 25 κρουνοί, σε διάφορα σημεία περιμετρικά στο περιαστικό δάσος του Κορυλόβου προκειμένου, σε περίπτωση που συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός, να υπάρχει έγκαιρη αντιμετώπιση.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για το θέμα της συγκεκριμένης σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι: «Με βάση την διαπίστωση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, διερευνούμε τις προοπτικές να κατασκευάσουμε αυτούς τους κρουνούς. Θα χρειαστεί και μια δεξαμενή περίπου 300-400 κυβικών μέτρων, καθώς αυτή που υπάρχει ήδη στον Κορύλοβο είναι χωρητικότητας 100 περίπου κυβικών μέτρων και δεν αρκεί. Θέλει κάτι καινούργιο. Στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης. Αποφασίστηκε λοιπόν, ότι εντός δεκαπενθημέρου θα γίνει μια κοστολογημένη μελέτη από τη ΔΕΥΑΔ, ώστε να ξέρουμε πως θα κινηθούμε και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε από κοινού, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Δράμας, να εντάξουμε τη μελέτη σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να εγκατασταθούν αυτοί πυροσβεστικοί κρουνοί. Μηχανισμοί που θα αποδειχθούν σωτήριοι για το δάσος του Κορυλόβου στην περίπτωση που συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός».
Ο λόφος του Κορύλοβου και η χλωρίδα που υπάρχει σε αυτό, είναι εδώ και χρόνια πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Δράμας αλλά και καταφύγιο για πολλά είδη της άγριας πανίδας. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν αποδείχθηκε ότι παρά τη φύλαξη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν είναι άτρωτος σε περιστατικά πυρκαγιάς. Η όποια που παρέμβαση θωρακίζει περισσότερο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής από τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές, είναι επιβεβλημένη και σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση. Την ευθύνη για την ακεραιότητα αυτής της πανέμορφης περιοχής της Δράμας έχουμε και εμείς ως πολίτες που είτε χρησιμοποιούμε τον χώρο για την άθλησή μας είτε απλώς διερχόμαστε από τον περιφερειακό δρόμο. Κάθε ειδοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν υπάρχει υπόνοια περιστατικού πυρκαγιάς, είναι καθοριστική για τη διατήρηση αυτής της πράσινης περιοχής στο βόρειο τμήμα της πόλης.
Άλλωστε, έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι σε όλα αυτά τα περιστατικά πυρκαγιάς, που συμβαίνουν, είτε μέσα σε δασικές περιοχές, είτε στο αστικό περιβάλλον, ο χρόνος επισήμανσης του περιστατικού αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα. Το πόσο έγκαιρα δηλαδή θα γίνει αντιληπτό ένα περιστατικό πυρκαγιάς, έχει άμεση σχέση και με την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων κατάσβεσης. Στην λογική της άμεσης αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς άλλωστε είναι και η επικείμενη τοποθέτηση κρουνών για την δασοπροστασία του Κορυλόβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ