25 θέσεις προσωπικού για το νοσοκομείο

0
2814

Μιλάει στα «Χ» ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.
Μέχρι τον Ιούλιο τοποθετούνται και οι νέοι γιατροί σε οκτώ ειδικότητες.

Είκοσι πέντε θέσεις μη ιατρικού προσωπικού με διάρκεια σύμβασης δυο ετών εγκρίθηκαν για το Νοσοκομείο της Δράμας, όπως έκανε γνωστό χθες στα «Χ» ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης. Πρόκειται για 15 θέσεις νοσηλευτών, 2 θέσεις βοηθών θαλάμων, 2 μεταφορέων ασθενών, 1 πλήρωμα ασθενοφόρου, 1 θέση τραπεζοκόμου, 2 θέσεις εργατριών πλυντηρίων, 1 θέση εργάτη γενικών καθηκόντων και 1 θέση ηλεκτρολόγου. Οι θέσεις αυτές έρχονται να καλύψουν κενά που δηλώθηκαν από το νοσοκομείο της Δράμας.
Σε ό,τι αφορά τα κενά στο ιατρικό προσωπικό και την κάλυψη μόνιμων θέσεων, όπως σημείωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, εδώ και δυο εβδομάδες έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων στα συμβούλια κρίσεων, που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους γιατρούς το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Οι αιτήσεις μοριοδοτήθηκαν από το σύστημα με βάση τις αρχικές δηλώσεις των γιατρών.
Οι αιτήσεις περνούν από τα συμβούλια κρίσης σταδιακά και ανά ειδικότητα. Από την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν και οι πρώτοι γιατροί.
Ο προγραμματισμός είναι μέχρι 15-30 Ιουλίου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους όλοι οι γιατροί. Κάποιες ειδικότητες, όπως οι παθολόγοι ή οι χειρουργοί, ενδεχομένως να καθυστερήσουν περισσότερο από τις υπόλοιπες λόγω των ενστάσεων που κατατίθενται.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Νοσοκομείο Δράμας θα ενισχυθεί με 8 νέους ειδικευμένους ιατρούς καλύπτοντας ανάγκες σε αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων. Η προκήρυξη που αφορούσε 8 επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας περιελάμβανε τις εξής ειδικότητες:
1) Αναισθησιολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση,
2) Εσωτερική Παθολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση
3) Χειρουργική Επιμελητή Β΄ 1 θέση
4) Καρδιολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση
5) Ορθοπεδική και Τραυματιολογία Επιμελητή Β΄ 1
6) Μαιευτική και Γυναικολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση
7) Ιατρική Βιοπαθολογία Εργαστηριακή Ιατρική ή Αιματολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση και
8) Αιματολογία ή Ιατρική Βιοπαθολογία – Εργαστηριακή Ιατρική ή Εσωτερική Παθολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση.

Οι γιατροί που θα προσληφθούν θα καλύψουν ένα μέρος των 49 κενών οργανικών θέσεων μονίμων ειδικών ιατρών επί συνόλου 107 που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Δράμας. Στο θέμα των ελλείψεων που παρουσιάζονται σε ιατρικό προσωπικό έχει αναφερθεί αναλυτικά ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 ο Σύλλογος Ιατρών του Νοσοκομείου της Δράμας αναφέροντας ότι: «Στο νοσοκομείο υπάρχουν 49 κενές οργανικές θέσεις μονίμων ειδικών ιατρών σε σύνολο 107 θέσεων και 50 κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών σε σύνολο 71 θέσεων». Στο θέμα αυτό είχε συγκεκριμένα αναφερθεί απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τα προβλήματα που υπάρχουν η πρόεδρος του Συλλόγου των Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Παρθένα Κιόρτεβε.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας, έχει ανακοινωθεί από τον Σύλλογο Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας ότι στις επιμέρους ειδικότητες ιατρών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις: 5 ειδικών παθολόγων, 5 ειδικών χειρουργών, 4 ειδικών αναισθησιολόγων, 4 ειδικών καρδιολόγων, 4 ειδικών γυναικολόγων, 2 ειδικών ακτινολόγων, 2 ειδικών ουρολόγων, 2 ειδικών ορθοπεδικών, 2 ειδικών ωτορινολαρυγγολόγων.
«Πρόκειται για την αποτύπωση των αναγκών το καλοκαίρι του 2019. Τις προσαρμόσαμε ελαφρώς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε δεν δημιουργήθηκαν και άλλες ανάγκες» σημείωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here