Ανοίγει τη Δευτέρα ο κλάδος της εστίασης

0
3777

Γ. Εφραιμίδης: «Θα πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες που διευκολύνουν το σύνολο της κοινωνίας»

Με το βλέμμα στραμμένο στη Δευτέρα 25 Μαΐου, οπότε και έχει αποφασιστεί η επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, είναι οι επαγγελματίες του κλάδου στη Δράμα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν συνεχείς επαφές με τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να υπάρξει στήριξη στην αποκατάσταση της λειτουργίας τους μετά τη διακοπή που προηγήθηκε λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Μιλώντας χθες στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης είπε ότι: «Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα οι επαγγελματίες να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που αναφέρει η άδειά τους με μια μικρή διαμόρφωση του χώρου που έχουν στη διάθεσή τους, θα το κάνουμε πράξη. Αρκεί αυτό να μην λειτουργεί εις βάρος της προσβασιμότητας, όπως της διέλευσης των ΑΜΕΑ. Θα πρέπει, δηλαδή, να σεβαστούμε τους κανόνες που διευκολύνουν το σύνολο της κοινωνίας. Σύμφωνα με το προσχέδιο του σχετικού νόμου, μας δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον χώρου, καθώς με τη νέα διαρρύθμιση και τα μέτρα των αποστάσεων που θα πρέπει να τηρούνται, οι επαγγελματίες εστίασης δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. Αν δηλαδή κάποιος επαγγελματίας χρειαζόταν 10 τ.μ., σήμερα για τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων θα χρειαστεί 20 τ.μ. και μάλιστα χωρίς τη χρέωση τελών».
Ο Δήμος Δράμας όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε συνεχή επικοινωνία με τους επαγγελματίες εστίασης και τους εκπροσώπους τους, ανιχνεύοντας λύσεις στο πρόβλημα εξωτερικού χώρου που θα απαιτηθεί. Ωστόσο, επειδή δεν έχει ληφθεί το σύνολο του κανονιστικού πλαισίου, δεν μπορεί ακόμη να δεσμευτεί για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών. Όπως προκύπτει, στο προσχέδιο του νόμου, θα προσδιορίζεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με βάση την κανονική άδεια των επαγγελματιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ζητούν τον χώρο που χρειάζονται με βάση αυτή την άδεια, ενώ ο νέος τρόπος διάταξης των τραπεζοκαθισμάτων θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Εφραιμίδης.
Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ, ανάμεσα σε άλλα, οι εργαζόμενοι στο service των καταστημάτων εστίασης θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να απολυμαίνουν το τραπέζι σε κάθε αλλαγή πελάτη. Επίσης, θα πρέπει να απολυμαίνουν τους δίσκους σερβιρίσματος και τους καταλόγους μετά από κάθε χρήση. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και κατά το σερβίρισμα των πελατών, ενώ όσον αφορά το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη θα πρέπει να σερβίρονται σε ατομικές συσκευασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ