Κυριακή 24 Μαΐου 2020: πρόγραμμα εκδηλώσεων για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

0
5228

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 έχουν προσαρμοστεί φέτος και θα παραστούν περιορισμένος αριθμός πολιτών, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις 8 το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020
Ώρα 11:00π.μ.: Προσέλευση στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)
– Επιμνημόσυνη Δέηση
– Ομιλία από τον κ. Δημήτριο Μαυρόπουλο, Εκπαιδευτικό, Διευθυντή 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας
– Απόδοση θρήνου-τραγούδι
– Κατάθεση στεφάνων από: τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας και τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων (περιορισμένος αριθμός ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων)
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής
– Εθνικός Ύμνος
– Λήξη τελετής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ