28 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βραβεύτηκαν από τον Δήμο Δράμας

0
213

Ν. Παπαδοπούλου: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σήμερα είναι ένας αφανής ήρωας, παραστάτης και διάκονος της ελληνικής πολιτείας και της κοινωνίας»


 

 

Με τη βράβευση 28 εθελοντών τού Ερυθρού Σταυρού που χειροκροτήθηκαν θερμά αλλά και μια σύντομη αναδρομή στο έργο του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, συνοδεύτηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του τμήματος για το 2023, το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας. «Το πρόγραμμα περιλάμβανε βίντεο από τις δράσεις τού παραρτήματος Δράμας του Ερυθρού Σταυρού, χαιρετισμό του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιου Αυγερινού με τις ευχές του για το 2023 και κατόπιν ο Δήμαρχος Δράμας βράβευσε 28 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που επί 36 ημέρες είχαν την υγειονομική κάλυψη στο περίπτερο του Ερυθρού Σταυρού στην Ονειρούπολη» δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κ. Νίνα Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Δράμας.
Η κα Παπαδοπούλου μιλώντας και για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία ανέφερε ότι η αλληλεγγύη και η αγάπη δεν έχει σύνορα και επεσήμανε ότι η προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού αυτές τις ημέρες, να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας από τα αποτελέσματα αυτής της φυσικής καταστροφής, βρίσκεται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η πρώτη αποστολή βοήθειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει φθάσει στην Τουρκία με οχήματα του Ερυθρού Σταυρού και 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα σημείωσε ότι 9 αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού έχουν πάει στην Ουκρανία φθάνοντας μέχρι την Οδησσό. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Δράμας είναι ένα τμήμα που διαχρονικά επιτελεί ανθρωπιστικό έργο για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τα αποτελέσματα οφείλονται στη χρηστή διοίκηση και στο επιτελείο των εθελοντών που κάνουν πράξη τις 7 ανθρωπιστικές αρχές του μεγάλου κινήματος μας. Ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε 193 χώρες του κόσμου και ανά την ελληνική επικράτεια υπάρχουν 93 περιφερειακά τμήμα. Προσπαθούμε με στρατηγική να μεταλαμπαδεύσουμε τις 7 αρχές που αποτελούν την πεμπτουσία της πρακτικής του ερυθροσταυρικού κινήματος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σήμερα είναι ένας αφανής ήρωας, παραστάτης και διάκονος της ελληνικής πολιτείας και της κοινωνίας».
Μιλώντας στα «Χ» για την βράβευση των εθελοντών του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά τους στην διάρκεια της Ονειρούπολης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, επεσήμανε: «Tο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Δράμας, έχει μια διαχρονική κοινωνική παρουσία σε όλα τα δρώμενα το δήμου. Η βράβευση για την εθελοντική τους προσφορά καθ’ όλη την διάρκεια της Ονειρούπολης επί 36 ημέρες, είναι η κορυφή του παγόβουνου της δικής τους προσφοράς. Είναι η απόδειξη του πως η κοινωνία των πολιτών σε συνεργασία με τις διοικήσεις, μπορούν να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε με τον Ερυθρό Σταυρό. Συνεργαστήκαμε στα Ελευθέρια, αλλά συνέδραμαν σε κάθε δραστηριότητα και σε κάθε εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε. Τους τιμάμε και μας τιμούν στην σημερινή τους εκδήλωση. Ο Ερυθρός Σταυρός προσφέρει διαχρονικά. Γι αυτό τον τιμούμε και γι αυτό έχουμε χρέος να τον στηρίζουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την κοπή πίτας και την εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν η ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφανος Γεωργιάδης και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και πολλοί ακόμη Δραμινοί και εκπρόσωποι φορέων του Νομού Δράμας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ