Λύσεις με έργα ύψους 750.000 ευρώ δρομολογούνται με πόρους της Κοινότητας Δράμας

0
519

Εύη Αθανασιάδου στα «Χ»: «Αν και στην εκπνοή της θητείας μας, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δρομολογήθηκαν τα συγκεκριμένα έργα»


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας ενέκρινε ομόφωνα τους όρους δημοπράτησης για δύο πολύ σημαντικά έργα τα οποία η Κοινότητα Δράμας είχε ενταγμένα στο Τεχνικό της Πρόγραμμα.
Το πρώτο έργο με τίτλο «Διαμορφώσεις των αύλειων χώρων των σχολείων: 14ο Δ.Σ Δράμας, 12ο Δ.Σ Δράμας, παλαιό Δ.Σ Αμπελακίων, 11ο Δ.Σ. Δράμας, 7ο Δ.Σ., Σχολείο Ταξιαρχών, 19ο Νηπιαγωγείο Δράμας, Νηπιαγωγείο Αρκαδικού, 13ο Δ.Σ. Δράμας, ΕΠΑΛ και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής».
Όπως είπε για το συγκεκριμένο έργο μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ Εύη Αθανασιάδου, η Κοινότητα Δράμας διέθεσε το ποσό των 480.000 ευρώ, ένα ποσό τεράστιο για αυτήν, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός της ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ περίπου, επισημαίνει η Πρόεδρος κα Εύη Αθανασιάδου πρόκειται για παρεμβάσεις που καλό θα είναι να δρομολογούνται, να εντάσσονται και να υλοποιούνται από τον δήμο μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα. H πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας προσέθεσε: «Kατανοώντας τις τεράστιες ανάγκες που έχουν τα σχολεία μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς και να μην ενδιαφερθούμε για τα προβλήματα αυτά. Να μην ξεχνάμε ότι οι χώροι αυτοί φιλοξενούν παιδιά τα οποία θα πρέπει να είναι ασφαλή και να περνούν τη μισή μέρα της καθημερινής τους ζωής σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον.
Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η γνωστή σε όλους Ποδηλατούπολη στην περιοχή της Ανάπλασης. Το πάρκο αυτό, όπως είναι γνωστό, είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια και φυσικά παραμένει αναξιοποίητο. Είναι μία θλιβερή εικόνα στην περιοχή της αναβαθμισμένης ανάπλασης και πραγματικά όταν βελτιωθεί θα αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους».

Το δεύτερο έργο με τίτλο «Ανακατασκευή, επισκευή και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων»
Στη διαδικασία της ίδιας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας ομόφωνα εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο της ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης σχολικών κτιρίων Κοινότητας Δράμας (1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 6ου Γυμνασίου Δράμας, παλαιού Δημοτικού σχολείου Νέας Αμισού και 7ου Δημοτικού σχολείου Δράμας) με συνολικό προϋπολογισμό 260.730 ευρώ.
Η κα Αθανασιάδου τόνισε για τα δυο έργα: «Αν και στην εκπνοή της θητείας μας, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δρομολογήθηκαν τα συγκεκριμένα έργα και ευελπιστούμε να δρομολογηθούν άμεσα και τα υπόλοιπα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την πόλη μας».

Τα πρανή στη γέφυρα της Αντιγόνου
H πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας ανέφερε τέλος ότι ένα ακόμη έργο διαφαίνεται να δρομολογείται και είναι αυτό που αφορά στα πρανή της 19ης Μαΐου, στη συμβολή της με την οδό Αντιγόνου. Η Κοινότητα Δράμας είχε διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ, σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, για την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης (ως πρώτο βήμα) η οποία απαιτείται για τις παρεμβάσεις που θα αποτρέψουν νέες κατολισθήσεις.
«Έπειτα από επικοινωνία μου με τη Δ.Τ.Υ. του Δήμου μας, ενημερώθηκα ότι τελικά δεν θα είναι η Εγνατία Α.Ε. η εταιρεία που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, αλλά ο δήμος είναι σε διαδικασία δρομολόγησης του έργου με άλλη εταιρεία. Είναι επιτακτική η ανάγκη της επίλυσης του προβλήματος αυτού γιατί αν συμβεί στο σημείο αυτό της 19ης Μαΐου κάποιο ατύχημα σε άνθρωπο από πιθανή κατολίσθηση, τότε θα είναι αργά» επισημαίνει η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας” τόνισε η κα Αθανασιάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ