28 κρούσματα χθες στα σχολεία της Δράμας

0
3915

– Σταθερά σε διψήφια νούμερα κινείται ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό του νομού
– Κάτω από το 50% παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη

Ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ήταν χθες Δευτέρα τα κρούσματα στα σχολεία τής Δράμας. Συνολικά καταγράφηκαν 28 κρούσματα μέχρι τη 1 το μεσημέρι, με τα 23 από αυτά να εντοπίζονται στα σχολεία τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα 5 σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκε και ένας εκπαιδευτικός. Στο σύνολο των σχολικών μονάδων βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας μόνο ένα τμήμα στον Νικηφόρο. Το τμήμα αυτό θα επανέλθει σε λειτουργία έως το τέλος της εβδομάδας, ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος για θέματα covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Γιώργος Μπαντής.
Προβληματισμός προκλήθηκε, πάντως, χθες και από τον αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στα ΕΠΑΛ της Δράμας, καθώς από 1 ή 2 κρούσματα που παρουσιαζόταν τις προηγούμενες ημέρες, χθες καταγράφηκαν 5 κρούσματα.

Τα κρούσματα στον γενικότερο πληθυσμό του Νομού Δράμας παρουσιάζουν μία σταθερότητα εδώ και αρκετές ημέρες, με τον αριθμό τους να κινείται σε διψήφια νούμερα παρουσιάζοντας αυξομειώσεις, αλλά, πάντως, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100. Ενδεικτικά, την Κυριακή σημειώθηκαν 32 κρούσματα, το Σάββατο 48, ενώ την Παρασκευή 60 κρούσματα. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ήταν 55,57 κρούσματα, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 32,56.
Απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με την εικόνα της πανδημίας και τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Δράμας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, είπε ότι δεν έχουμε πάνω από 100 κρούσματα ημερησίως το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν πέφτουν συνήθως και κάτω από 60, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην εμφάνισή τους. Παράλληλα, τόνισε ότι, από τις νοσηλείες που γίνονται στο Νοσοκομείο Δράμας, οι ασθενείς στην κλινική covid δεν έχουν μειωθεί κάτω από 35. Η προσπάθεια που γίνεται είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου της Δράμας να είναι κάτω από 40 και τα σοβαρότερα περιστατικά να διακομίζονται σε νοσοκομεία άλλων νομών, ωστόσο η εικόνα πληρότητας των κλινών που υπάρχει στα όμορα νοσοκομεία είναι ανησυχητική. Αν, μάλιστα, αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα προκύψει μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς διαθέσιμων κλινών.

Ανησυχητική παραμένει και η εικόνα στον αριθμό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών (με δύο δόσεις του εμβολίου) στον Νομό Δράμας, που εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη στους 46.787, σύμφωνα με στοιχεία της Κυριακής. Συγκριτικά, στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι αριθμοί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών, μέχρι την ίδια ημερομηνία, είχαν ως εξής: Στην Καβάλα 68.753, στην Ξάνθη 59.766, στη Ροδόπη 64.360 και στον Έβρο 82.265. Συνολικά, σε επίπεδο χώρας, μέχρι την Κυριακή έγιναν 6.581.445 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ