29 περιστατικά στην ορθοπεδική του Νοσοκομείου τις ημέρες της κακοκαιρίας

0
1706

Χρησιμοποιήθηκαν και ασθενοφόρα 4×4 για τις διακομιδές

Περίπου 29 περιστατικά ασθενών προσήλθαν στην Ορθοπεδική του Νοσοκομείου της Δράμας τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως κατά τις ημέρες των Θεοφανείων όταν εμφανίστηκαν στους δρόμους έντονα προβλήματα ολισθηρότητας λόγω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από αυτά βέβαια μόνο 5 χρειάστηκε να εισαχθούν στο Νοσοκομείο. Αλλά και το σύνολο των περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο ίδιο διάστημα η Ορθοπεδική του Νοσοκομείου δεν αφορούσε μόνο τραυματισμούς από την ολισθηρότητα των δρόμων όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ν. Λιάτσης.
Η αύξηση πάντως των περιστατικών στην Ορθοπεδική κάτω υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός αλλά συνήθης κατάσταση σε τέτοιες περιόδους όπως εξήγησε ο κ. Λιάτσης.
Η κατάσταση πάντως στους δρόμους και όχι μόνο στα πεζοδρόμια τις προηγούμενες ημέρες ήταν αρκετά επικίνδυνη αλλά και ανασταλτικός παράγοντας για την κίνηση των ασθενοφόρων αφού σε συγκεκριμένες στιγμές το χιόνι δεν επέτρεπε την κίνηση οχημάτων με κίνηση στους δυο τροχούς. Για τον λόγο αυτό άλλωστε χρησιμοποιήθηκαν και ασθενοφόρα τύπου 4×4 που εξασφάλισαν την ευκολότερη μεταφορά ασθενών τόσο μεταξύ των Νοσοκομείων όσο και για την μεταφορά ασθενών από σημεία που ήταν δύσβατα λόγω της χιονόπτωσης για τα υπόλοιπα οχήματα.
Τα προβλήματα με την ομαλή κίνηση των ασθενοφόρων στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αν και δεν αποφεύχθηκαν, έγινε προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν.
Η προσβασιμότητα τουλάχιστον προς το Νοσοκομείο της Δράμας εξασφαλίστηκε σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λιάτσης, με τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό, να παραμένουν καθαροί από το χιόνι και προσβάσιμοι από τα ασθενοφόρα και τα υπόλοιπα οχήματα.
Θυμίζουμε πάντως ότι οι Δήμοι του Νομού αποφάσισαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, σε συγκεκριμένες ημέρες, την διακοπή της λειτουργίας των σχολείων αφού όπως αποδείχθηκε ο κίνδυνος για τις μετακινήσεις των μαθητών ήταν υπαρκτός. Ωστόσο υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές για τις αλλαγές αποφάσεων της τελευταίας στιγμής, οι οποίες αφορούσαν την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ενώ αρχικά τα σχολεία άνοιξαν κανονικά με απόφαση του Δήμου Δράμας, λίγο μετά τις 8 πμ η απόφαση άλλαξε και ανακοινώθηκε σε μαθητές και γονείς ότι τα μαθήματα τελικά δεν θα γίνουν εξαιτίας της επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων. Κάτι που θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί νωρίτερα ώστε να μην υπάρξει αυτή η άσκοπη ταλαιπωρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!