2η εβδομάδα Πολιτισμού Τέχνης και Παράδοσης

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»

0
2814

Την 2η εβδομάδα Πολιτισμού Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση τμημάτων παραδοσιακών εγχόρδων, χορευτικών του Συλλόγου, αναφορές στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, παιχνίδια και παρουσίαση δράσεων του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση τμημάτων παραδοσιακών εγχόρδων οργάνων και ποντιακής λύρας με τους δασκάλους Μανώλη Παργεντάκη και Γιώργο Αυγητίδη. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση ποντιακών χορών από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου με τη υπεύθυνη του τμήματος κα Σταυρούλα Παπαδοπούλου.
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και θα υλοποιηθεί παράλληλη δράση στην αίθουσα του συλλόγου στο τμήμα ντεκουπάζ με την υπεύθυνη του τμήματος κα Σοφία Κοσκερίδου.

Το “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Πολιτισμού Τέχνης και Παράδοσης” διοργανώνει όπως προαναφέρθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το γνωστό παιχνίδι για παιδιά από 1η Δημοτικού έως 3η Λυκείου με την ονομασία “κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”
†Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08/09/2019 στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου (σχολείο Αρκαδικού) με ωρα έναρξης 17:00
†Συμμετοχή μπορούσαν να δηλώσουν όσα παιδιά το επιθυμούσαν με μοναδικό όρο να έχει δηλωθεί η συμμετοχή έως την 1η Σεπτέμβριου
†Συμμετοχή επίσης μπορούσαν να δηλώσουν και όσοι σύλλογοι το επιθυμούσαν με μοναδικό όρο να έχει δηλωθεί η συμμετοχή έως την 1η Σεπτέμβριου Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε συλλόγους ή ομάδες – παρέες παιδιών, μιας και οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν την ώρα της συγκέντρωσης από άτομο της οργάνωσης, με σκοπό την δικαιότερη κατανομή ανάμεσα τους και με κριτήριο την ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν.
Ένα ακόμη όμορφο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποίησε επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος με τίτλο Αρκαδικιώτικα 2019 στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα Αρκαδικού τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου. Στο πλαίσιο των ίδιων πανηγυρικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από ντόπιους, ποντιακούς και θρακιώτικους συλλόγους.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αμισού Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με προτροπή του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου έχει πλούσιο ιστορικό πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή του Αρκαδικού. Από την δημιουργία του μέχρι και σήμερα είχε στόχο να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και σύσφιξης των σχέσεων των κατοίκων της περιοχής του Αρκαδικού. Να δημιουργήσει διεξόδους ψυχαγωγίας και μάθησης στους νέους της περιοχής και όχι μόνο. Αυτό είναι κάτι που κατά κοινή ομολογία το κατάφερε αφού για πολλούς από τους κατοίκους του Αρκαδικού έγινε μέρος της καθημερινότητας τους στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ