Κάλεσμα των εθελοντών στην 17η Λαμπαδηδρομία

Από τους φορείς που συμμετέχουν στην εκδήλωση της Δράμας

0
3639

Kάλεσμα στην εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της 17ης Λαμπαδηδρομίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα απεύθυναν χθες οι διοργανωτές.

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Δεμερτζής, (που όπως έχει ανακοινωθεί αναλαμβάνει πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας), την συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών την οποία διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Δράμας (ΙΡΑ), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Δράμας της ΠΕ Δράμας, το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΔΡΑΣΗ).
Ο κ. Δεμερτζής πρόσθεσε επίσης ότι η 17η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης δίπλα από το καινούργιο Δημαρχείο. Η διαδρομή θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει και η τελετή άφιξης της Φλόγας. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Από το πρωί της ίδιας ημέρας στο τμήμα υγείας του παλιού δημαρχείου και παρουσία του διευθυντή αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.
Ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Δράμας κ. Τουρτούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του με την διοργάνωση της εκδήλωσης όπως και κάθε εκδήλωσης όπως είπε, που προσπαθεί να ενισχύσει την εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία στηρίζει την δουλειά του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου εξήγησε ο κ. Τουρτούρης και διευκρίνισε ότι η αιμοληψία που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας στο παλιό δημαρχείο θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Ο κ Τουρτούρης κάλεσε και όσους δεν είναι αυτή την στιγμή εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, σημειώνοντας ότι η αιμοδοσία είναι μία πράξη ακίνδυνη που βοηθά τον συνάνθρωπο. Ο κ. Τουρτούρης τόνισε ακόμη ότι “…το αίμα πάντα χρειάζεται. Δεν αρκεί να έρθει κάποια δύσκολη στιγμή. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια τέτοια στιγμή για να δώσουμε αίμα. Να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες από τώρα γιατί πάντα κάποιος συνάνθρωπος μας θα το χρειάζεται. Ευχαριστούμε τους φορείς που διοργανώνουν την συγκεκριμένη εκδήλωση”.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας (ΙPA) κ. Μηνάς Σκάρλιος, σημείωσε ότι τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας εκφράζουν την χαρά τους για την συμμετοχή τους στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που περνά από όλες τις ελληνικές πόλεις. Όπως είπε ο κ. Σκάρλιος, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα η Φλόγα της Αγάπης όπως αποκαλείται, θα βρίσκεται στην πόλη μας. Μάλιστα κάλεσε όσους γονείς το επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους ώστε η συμμετοχή να είναι μαζική “με στόχο διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης να βροντοφωνάξουμε για τα θετικά της αιμοδοσίας και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και να γίνουμε τακτικοί εθελοντές και όχι περιστασιακοί, όπως πολλές φορές συμβαίνει στις ημέρες μας. Οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας είναι συνεχώς αυξανόμενες και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που τα τροχαία ατυχήματα βρίσκονται σε έξαρση.
Ως εθελοντές αιμοδότες το πρωί της ίδιας ημέρας θα συμμετέχουμε και εμείς ως Έλληνες αστυνομικοί για ακόμη μια φορά, αποδεικνύοντας ότι είμαστε έμπρακτα δίπλα στον συνάνθρωπο μας με αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκάρλιος.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης “ΔΡΑΣΗ” κ. Γαβριήλ Καμπουρίδης είπε ότι η “ΔΡΑΣΗ” δεν παύει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε οργανωτική δομή που έχει ανθρωπιστικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. “Θα είμαστε παρόντες την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας για να αποδείξουμε ότι συμμετέχουμε ολόψυχα σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν ανθρωπιστικό στόχο και όχι μόνο σε αυτές που αφορούν την πρόληψη κατά των ναρκωτικών” είπε ο κ. Καμπουρίδης.
Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας κα. Νίνα Παπαδοπούλου είπε ότι “Από την 17η λαμπαδηδρομία δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Εμείς σαν Περιφερειακό Τμήμα Δράμας συμμετέχουμε και στις δυο εκδηλώσεις της Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει ο Δήμος μας, δηλαδή στην πρωινή εκδήλωση με εθελοντές αιμοδότες του τμήματος μας και στην απογευματινή εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει η αφή της Φλόγας των εθελοντών αιμοδοτών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία…”
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού και Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, κα Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα, είπε ότι ο Δήμος Δράμας συνδιοργανώνει με χαρά εκδηλώσεις εθελοντικού χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι το μπλουζάκι της εκδήλωσης που θα φορούν οι εθελοντές είναι φιλοτεχνημένο από μαθήτρια του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Δράμας. Εξήγησε ότι κάθε χρονιά τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοτεχνούν ζωγραφιές για την εθελοντική αιμοδοσία. Από αυτές επιλέγεται μια η οποία και στολίζει τα μπλουζάκια της λαμπαδηδρομίας. Η φετινή ζωγραφιά ονομάζεται το δέντρο της ζωής και το σύνθημα είναι “Εγώ συμμετέχω εσύ;”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ