Πραγματοποιήθηκε ευρεία ενημερωτική σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας & Θράκης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

0
432

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 10:30 πμ έως 12:00, πραγματοποιήθηκε η ευρεία ενημερωτική σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας & Θράκης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την πρόσκληση απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της σύσκεψης, ενόψει της 84η ΔΕΘ.
Στην σύσκεψη εκ μέρους του Επιμελητηρίου Δράμας ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης
παρέδωσε στον Πρωθυπουργό μια σειρά από Υπομνήματα που περιλαμβάνουν προτάσεις για: 1) συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΠΕ Δράμας, 2) Βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος 3) Βελτίωση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας. 4) Ενίσχυση του ρόλου της Μακεδονίας & Θράκης, στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, με συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό και άμεσες αναγκαίες παρεμβάσεις καθώς και 5) την επικαιροποιημένη μελέτη διαχρονικής αποτύπωσης των Οικονομικών & Κοινωνικών Δεικτών – Μελέτη των Τάσεων και των αναγκαίων Παρεμβάσεων για κρίσιμους κλάδους της Οικονομίας της ΠΕ Δράμας, που εκπονεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Επιμελητήριο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας μεταξύ άλλων, ανέδειξε ως πρωτεύων αίτημα
για τις υποδομές, την υλοποίηση του έργου κατασκευής του άξονα σύνδεσης της Δράμας με
την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Αμφίπολης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «κύριε Πρωθυπουργέ, κατά την επίσκεψη σας στο Επιμελητήριο Δράμας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στην ομιλία σας στην προηγούμενη ΔΕΘ, είχατε αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της κατασκευής του άξονα σύνδεσης με την Εγνατία Οδό (Δράμα – Αμφίπολη) και είχατε δηλώσει ότι θα υποστηρίξετε την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου εντάσσοντας το μέσα στις δέκα προτεραιότητες έργων.
Τώρα νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία με την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ενεργειών και την γενναία χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους, λόγω του
μεγέθους του»
Η σύσκεψη των Επιμελητηρίων με τον Πρωθυπουργό, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε
θετικό κλίμα συνεργασίας και κοινής προσπάθειας, τόσο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και γενικότερα για την ανάπτυξη της Μακεδονίας-Θράκης.
Τα Υπομνήματα έχουν αναρτηθεί στις ανακοινώσεις του portal του Επιμελητηρίου Δράμας
www.dramanet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ