Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ για την έναρξη του 42ου Φεστιβάλ Δράμας έχει ήδη γυρίσει ανάποδα και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Το πιο αγαπημένο ραντεβού των νέων κινηματογραφιστών θα πραγματοποιηθεί απο 15 έως 21 Σεπτεμβρίου με πρωταγωνιστές τους νέους δημιουργούς αλλά και καταξιωμένα πρόσωπα από τον χώρο του κινηματογράφου. Είναι ένας θεσμός που γεννήθηκε, αγαπήθηκε και γιγαντώθηκε στη Δράμα που απέδειξε ότι στηρίζει διαχρονικά την ταινία μικρού μήκους. Δυναμικό παρών και φέτος θα έχουν οι παράλληλες και οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που δημιουργήθηκαν για την σύσφιξη των σχέσεων του κοινού με το φεστιβάλ και οι οποίες λειτουργούν παράλληλα ως προπομπός της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.
Την πανελλαδική του πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει στη Δράμα και ο Βασίλης Κεκάτος που πριν μερικούς μήνες έγινε ο πρώτος έλληνας μικρομηκάς που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».
H ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ Αίολος Δράμας διοργανώνει φιλική συνάντηση για πτήσεις (με παρα πέντε) στην περιοχή της Δράμας. Κάθε μέρα θα υπάρχει προαιρετικό Τασκ όπως έγινε γνωστό και βαθμολόγηση. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα μεταφοράς στην απογείωση για όποιον επιθυμεί. Απογείωση από Πύργους ή Κορύλοβο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Περισσότερα προφανώς θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες από την Αερολέσχη Δράμας.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η κατασκευή της οδού Φιλίππου με ασφαλτόστρωση, κρασπέδωση και φωτισμό όπως έκαναν γνωστό οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής. “Συνεχίζουμε με διάθεση και μεράκι δίνοντας λύσεις, σε προβλήματα προς όφελος των πολιτών. Σίγουρα δεν μπορούμε να λύσουμε ολα τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Προσπαθούμε όμως και έτσι θα βαδίσουμε και στην συνέχεια” λένε …Ελπίζουμε στα έργα ανακατασκευής να υπάρχει πρόβλεψη και για ποδηλατόδρομο ή ανάπτυξη του ποδηλατόδρομου που ήδη υπήρχε. Εάν ναι, θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι του ποδηλάτου είμαστε σίγουροι.
“ΝΕΑ αρχή για το δήμο μας. Με όραμα δημιουργίας για τον τόπο που ζούμε” ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάολγου. Μαζί σου Δήμαρχε εφόσον το εννοείς. Ο Δήμος Παρανεστίου έχει ανάγκη από δημιουργικό άνεμο και συνθήκες που θα επιτρέψουν στους νέους να μείνουν στον τόπο τους και ίσως να επιστρέψουν πολλοί από αυτούς που έφυγαν. Δύσκολο μεν αλλά όχι και ανέφικτο για έναν τόσο πλούσιο σε φυσική ομορφιά Δήμο.
“ΌΤΑΝ μιλώ για την Εκκλησία και τους λειτουργούς της, μου έρχεται κάθε φορά στο νου η εικόνα των συνοδοιπόρων, των συνοδιτών, δηλαδή αυτών που πορεύονται μαζί, περπατώντας στο ίδιο μονοπάτι. Ειδικά, στο νου μου ανακαλείται τούτη η εικόνα της πορείας «Προς Εμμαούς». Τα σκέπτομαι πιότερο όταν μου έρχεται στο νου το λειτούργημα του Επισκόπου, δηλαδή αυτού του ανθρώπου που μας μαζεύει και μας κάνει Εκκλησία.Κι επειδή η Εκκλησία είναι κάτι πάνω από τα θέματα της πολιτικής καθημερινότητας, σήμερα, που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο με την ιδιότητά μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου του λαϊκού σώματος” … είπε ο νεοεκλεγμένος δραμινός Βουλευτής Κώστας Μπλούχος που έδωσε στην δημοσιότητα και το σχετικό στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη συνάντηση.