«2η συνάντηση λογοτεχνικών αναγνώσεων»

ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

0
2214

Με τη συμμετοχή 21 συνολικά λογοτεχνών από την περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας έχει θέσει, από πολλών ετών, ως μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητές του να συστήνει στους δραμινούς συμπολίτες μας και να τους φέρνει σε επαφή με σημαντικούς έλληνες λογοτέχνες, ποιητές και πεζογράφους, των οποίων το έργο συντελεί καθοριστικά στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνικής πραγματικότητας και οι οποίοι, συχνά, δεν έχουν παρουσιάσει, μέχρι σήμερα, το έργο τους, στην πόλη μας.
Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος διοργάνωσε, προ τριών ετών περίπου (Νοέμβριος 2015), μία, έξω από τα καθιερωμένα από άποψη μεγέθους, διοργάνωσης και -τολμώ να πω- σημασίας, εκδήλωση, την ομαδική λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων», στην οποία είχε καλέσει και συγκεντρώσει 20 συνολικά λογοτέχνες, θεσσαλονικείς και δραμινούς, για να παρουσιάσουν αποσπάσματα από το έργο τους και η οποία είχε τύχει τότε της μεγάλης ανταπόκρισης και αθρόας προσέλευσης του δραμινού κοινού που, κυριολεκτικά, είχε κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Σε συνέχεια της ως άνω πρώτης ομαδικής λογοτεχνικής συνάντησης, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας διοργανώνει, με τη σύμπραξη της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Δράμας, τη «2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων», αυτή την Κυριακή, 7 Απριλίου και ώρα 11.30, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.
Στην εν λόγω «2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων» θα συμμετέχουν συνολικά είκοσι ένας (21) λογοτέχνες, πεζογράφοι και ποιητές, από την περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι, δηλαδή, προέρχονται ή/και διαμένουν σε επαρχιακές πόλεις της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται, αναλυτικότερα, για δώδεκα (12) λογοτέχνες από τις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες και Βέροια καθώς και για εννέα (9) λογοτέχνες από τη Δράμα και, συγκεκριμένα, για τους εξής:
†Ιωάννα Αθανασιάδου (Δράμα),
†Διαμαντής Αξιώτης (Καβάλα)
†Αλέξανδρος Αραμπατζής (Δράμα)
†Χρήστος Βασματζίδης (Αλεξανδρούπολη)
†Βασίλης Δασκαλάκης (Βέροια)
†Πάνος Ιωαννίδης (Δράμα)
†Κώστας Καβανόζης (Ξάνθη)
†Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη (Σέρρες)
†Γιώργος Κασαπίδης (Δράμα)
†Σπύρος Κιοσσές (Κομοτηνή)
†Μουράτης Κοροσιάδης (Δράμα)
†Πολύνα Γ. Μπανά (Δράμα)
†Δημήτρης Γ.Παπαστεργίου (Βέροια)
†Παύλος Παρασκευαϊδης (Σέρρες)
†Χρήστος Σπυρόπουλος (Δράμα)
†Κυριάκος Συφιλτζόγλου (Δράμα)
†Γεωργία Τριανταφυλλίδου (Καβάλα)
†Βίκυ Τσελεπίδου (Ξάνθη)
†Βασίλης Τσιαμπούσης (Δράμα)
†Χρήστος Χαρτοματσίδης (Κομοτηνή)
†Ιγνάτης Χουβαρδάς (Κομοτηνή)
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι είκοσι ένας (21) συμμετέχοντες λογοτέχνες θα διαβάσουν αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από το έργο τους και, στη συνέχεια, θα συνομιλήσουν με το κοινό για το έργο τους και, εν γένει, τη λογοτεχνία.
Όπως είναι φανερό από την ίδια την ως άνω παράθεση των ονομάτων των συμμετεχόντων -πλην των δραμινών- λογοτεχνών, οι περισσότεροι από αυτούς (και, για την ακρίβεια, η συντριπτική τους πλειοψηφία) έρχονται στη Δράμα, με τη λογοτεχνική τους ιδιότητα, για πρώτη φορά, προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους.
Αποτελεί, λοιπόν, η ομαδική αυτή λογοτεχνική εκδήλωση, μία εξαιρετική ευκαιρία για τους δραμινούς να γνωρίσουν, από κοντά, σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, των οποίων το λογοτεχνικό έργο γνωρίζουμε και εκτιμούμε, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους. Και, συγχρόνως, αποτελεί, επίσης, μία θαυμάσια ευκαιρία για τους ίδιους τους συμμετέχοντες λογοτέχνες να έρθουν σε επαφή και να συμπράξουν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, παρουσία του δραμινού κοινού.
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί όλους τους δραμινούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εν λόγω ομαδική λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο «2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων», αξιοποιώντας την ευκαιρία να γνωρίσουν, από κοντά, λογοτέχνες που ζουν, δραστηριοποιούνται και δημιουργούν στην περιφέρεια (και, εν προκειμένω, στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας) καθώς και να ανταλλάξουν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και απόψεις, με αφορμή κι εφαλτήριο το έργο τους.

Πολύνα Μπανά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!