2η Συνάντηση Νέων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

0
1747

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, το Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Κομοτηνής και υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα διοργανώσει τη 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Eκεί θα συναντηθούν νέοι αλλά και μεγαλύτεροι από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας. Μάλιστα για τους συμμετέχοντες υπάρχει πρόβλεψη και για δωρεάν μεταφορά απο τις πόλεις εκτός Κομοτηνής (δηλαδή από Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα)
Η περίοδος υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για Rapporteurs, λήγει στις 17 Μαρτίου 2019. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.

Οι πέντε ομάδες εργασίας
Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από πέντε ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση και κατάρτιση: επενδύω στο παρόν, εξασφαλίζω το μέλλον μου, (β) ενεργός νέος: νοιάζομαι, συμμετέχω, διεκδικώ, (γ)απασχόληση – καινοτομία και ψηφιακή αγορά: δημιουργώ και αξιοποιώ νέες ευκαιρίες, (δ) περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: παίρνω πρωτοβουλία και αναλαμβάνω δράση, και (ε) μια κοινωνία ίσων ευκαιριών: για εμένα, για εσένα… για όλους!
Σε αυτές στις οποίες θα συμμετέχουν 20 – 25 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), όπως επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) και εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής παρέχει την πιο πρόσφατη ενημέρωση για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επίσης, οργανώνει και συμμετέχει σε δραστηριότητες και δράσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.To Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής) αντικατέστησε το INFO POINT EUROPE Κομοτηνής που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1996 και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Εντάσσεται σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο 450 περίπου κέντρων στα 28 κράτη μέλη, εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στην Ελλάδα.Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την Ε.Ε., ειδικότερα όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της Ε.Ε. Παρέχει στους πολίτες της Ροδόπης, αλλά και ολόκληρης της ΠΑν.ΜΘ υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες, μέσω των οποίων το κοινό μπορεί να αποκτά πληροφορίες, συμβουλές, βοήθεια και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την Ε.Ε., τη νομοθεσία, τις πολιτικές ,τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που απορρέουν από αυτά.
Η αποστολή των Κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT είναι ενημερωτική, έχοντας όμως ως στόχο να προωθείται η ενεργός συμμετοχή του πολίτη. Σκοπός των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, είναι να αποτελέσουν διαύλους επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, καθώς και να υποστηρίξουν και να συμπληρώσουν το έργο των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη – μέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Υπάγονται στη Γενική Δ/νση Επικοινωνίας της ΕΕ και βρίσκονται υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κάθε κράτος – μέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ