31 προσλήψεις στους ΤΟΕΒ Ν. Αμισού και Βοϊράνης

0
2477

Για την εξυπηρέτηση της επικείμενης αρδευτικής περιόδου

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η πρόσληψη είκοσι τριών ατόμων στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Βοϊράνης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εύρυθμη λειτουργία του ομώνυμου οργανισμού αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αρδευτικής περιόδου έτους 2020.

Πρόκειται για 23 προσλήψεις που αφορούν δώδεκα υδρονομείς για οκτώ μήνες, επτά ανειδίκευτους εργάτες για τέσσερις μήνες και τέσσερις υπαλλήλους γραφείου για οκτώ μήνες.
Παράλληλα εγκρίθηκε η πρόσληψη οκτώ ατόμων στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ν. Αμισού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τους ίδιους λόγους.
Στον ΤΟΕΒ Ν. Αμισού θα προσληφθούν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα ένας υδρονομέας για πέντε μήνες και επτά ανειδίκευτοι εργάτες για τρεις εβδομάδες.
Τα θέματα που απασχολούν τους ΤΟΕΒ της Δράμας πάντως δεν εστιάζονται μόνο στο προσωπικό που χρειάζονται στην διάρκεια της αρδευτικής περιόδου. Στην τελευταία διευρυμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ του νομού, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και την οποία είχε προκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Ζιμπίδης, πριν από δυο περίπου μήνες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Δράμας, εξετάσθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και συζητήθηκαν έργα που πρέπει να δρομολογηθούν για να διευκολύνουν τη λειτουργία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνάντηση ανακοινώθηκαν από τον κ. Ζιμπίδη συγκεκριμένα έργα από πλευράς Περιφέρειας ΑΜΘ για τους ΤΟΕΒ. Τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ είναι οικονομικής φύσης και τα προβλήματα αυτής της μορφής δεν είναι καινούργια. Έχουν να κάνουν με την οικονομική δυσχέρεια των ΤΟΕΒ αλλά και με συνεχή περιστατικά κλοπών του εξοπλισμού τους στην διάρκεια των προηγούμενων χρόνων. Η επιβάρυνση της αντικατάστασης αυτών των υλικών βέβαια είναι κάτι που βαραίνει τους ίδιους τους ΤΟΕΒ. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που σε πολλούς από αυτούς τους οργανισμούς υπάρχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα ανείσπρακτων οφειλών αλλά και οικονομικής δυσχέρειας των μελών τους.
Σε ότι αφορά τα έργα που δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ για την εξυπηρέτηση των ΤΟΕΒ πάντως το πλέον σημαντικό είναι η μελέτη κόστους περίπου 1 εκ ευρώ που εκπονείται για την υπογειοποίηση
της μεταφοράς του νερού από τα νερά της Αγίας Βαρβάρας, στον ΤΟΕΒ Ρέμβης αλλά και η δημοπρασία της μελέτης που αφορά τον αναδασμό στον Δήμο Δοξάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ