Λύση από αύριο δρομολογείται για τις διαρροές στην Ακροπόλεως

0
1858

Συνεχής η απώλεια νερού, λένε κάτοικοι της περιοχής.

Για χιλιάδες χαμένα λίτρα νερού σε δυο μήνες που κρατά η διαρροή στην ύδρευση κάνουν λόγο κάτοικοι της οδού Ακροπόλεως. Επικοινωνώντας με τις βλάβες ΔΕΥΑΔ ενημερώθηκαν ότι η δημοτική επιχείρηση γνωρίζει το πρόβλημα και θα το διορθώσει, ωστόσο όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αντί να υπάρξει κάποια παρέμβαση, το πρόβλημα οξύνθηκε και με δεύτερη διαρροή.

Όπως αναφέρουν επίσης στα ΧΡΟΝΙΚΑ, η μεγαλύτερη από τις βλάβες βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Ακροπόλεως με 29ης Σεπτεμβρίου και η άλλη λίγο παραπάνω επί της Ακροπόλεως επίσης.
Στελέχη της ΔΕΥΑΔ πάντως στα οποία απευθύνθηκαν τα ΧΡΟΝΙΚΑ διαφωνούν με τον όγκο της απώλειας του νερού λόγω των διαρροών που δηλώνουν οι κάτοικοι, παρόλα αυτά επισημαίνουν ότι εντός της εβδομάδας το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί. Ο παλιός αγωγός ύδρευσης στην περιοχή, στον οποίο υπάρχουν οι βλάβες και κατά συνέπεια οι διαρροές, δεν επισκευάζεται πλέον καθώς μετά από κάθε επισκευή που γίνεται προκύπτει και μια καινούργια βλάβη. Η ΔΕΥΑΔ θα θέσει σε λειτουργία στην ίδια περιοχή τους σωλήνες του νέου δικτύου ύδρευσης καλύπτοντας τον χώρο από το Νοσοκομείο μέχρι το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή. Οι σωλήνες του νέου δικτύου έχουν ήδη τοποθετηθεί αλλά η σύνδεση στο νέο δίκτυο σωλήνων ύδρευσης δεν έγινε μέχρι τώρα καθώς δεν υπήρχαν κάποιοι απαραίτητοι μηχανισμοί για την σύνδεση μεταξύ των αμιαντοσωλήνων με τους σωλήνες πολυαιθυλενίου. Αυτό πολύ πιθανόν να λυθεί σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, με την τοποθέτηση αυτών των μηχανισμών και την λειτουργία των νέων σωλήνων. Στο πλαίσιο της παρέμβασης της ΔΕΥΑΔ, το παλιό δίκτυο θα καταργηθεί και η ύδρευση στην περιοχή πλέον θα γίνεται από το νέο δίκτυο, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη της δημοτικής επιχείρησης.
Παρόμοιες διαρροές πάντως υπάρχουν και στην οδό Αδριανουπόλεως, στην Λεωφόρο Στρατού και κάποια ακόμη σημεία της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ