360 κυνηγοί της Δράμας προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή

1
1603

– Πρώτος σε σταυρούς ο νυν πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Ελευθεριάδης
– Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας


Tην Κυριακή 17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
Οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα και σε αυτές ψήφισαν 360 μέλη του συλλόγου με το ποσοστό συμμετοχής στη διαδικασία να ανέρχεται περίπου στο 35%, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο απερχόμενος πρόεδρος αλλά και πλειοψηφιών στις εκλογές της Κυριακής κ. Γιώργος Ελευθεριάδης. Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί σε σώμα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας προκειμένου να υλοποιήσει το έργο του που περιλαμβάνει, πέραν των άλλων, και τρεις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Παρανεστίου στο πλαίσιο της πρότασης που έχει υποβάλλει ο Σύλλογος στο πρόγραμμα Leader και σχετίζεται με τη βιοποικιλότητα στον ορεινό όγκο του Δήμου Παρανεστίου διαμέσου της ευαισθητοποίησης του κοινού.
Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα, θα πρέπει να εξετάσει και προβλήματα που αφορούν τα μέλη με κυρίαρχο εκείνο του προγράμματος «Αργος» που αφορά το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, για το οποίο όμως οι κυνηγοί θεωρούν ότι δεν εισακούστηκε κανείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους θεσμικούς αλλά και μη θεσμικούς φορείς, όπως είναι η επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος κ.α. Εκτιμούν δε, ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αοριστίες και ασάφειες σε βασικές έννοιες γεγονός που το καθιστά οπισθοδρομικό. Επίσης θεωρούν ότι καταργεί ιδιαίτερα θετικές διατάξεις για τη διαχείριση κυρίως των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ίσχυαν μέχρι σήμερα αλλά και δίνει υπερεξουσίες σε συγκεκριμένες φιλοζωικές οργανώσεις και απαξιώνει τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ