380 μαθητές συμμετείχαν στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που έγινε στη Δράμα

0
182

45 ομάδες μαθητών μόνο από τη Δράμα βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο (ΔΗΓΑ) κατά το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου


 

Στη Δράμα και στο κλειστό γυμναστήριο ΔΗΓΑ πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου ο περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο πανελλήνιος αυτός διαγωνισμός που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2015 έχει σκοπό να εισάγει τους μαθητές στη λογική του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Είναι ουσιαστικά ένας άλλος τρόπος να ασχοληθεί κανείς με τις θετικές επιστήμες, κυρίως βιωματικά.
Μέσω του διαγωνισμού η WRO Hellas προσπαθεί να εμπλέξει τους μαθητές σε αυτή τη διαδικασία εντελώς δωρεάν προκηρύσσοντας κάποια σεμινάρια με τα οποία εκπαιδεύει τους εκπαιδευτικούς και αυτοί με τη σειρά τους μεταφέρουν την τεχνογνωσία στους μαθητές.
Συνήθως στην περιφέρεια ΑΜΘ ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται στην Ξάνθη. Φέτος είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα. Ο κ. Γιώργος Δώδος, τοπικός οργανωτικός υπεύθυνος της Δράμας τόνισε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι μέσω του διαγωνισμού που γίνεται για πρώτη φορά στη Δράμα, οι καλύτερες ομάδες περνούν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Στο διαγωνισμό υπήρχαν πολλές διαγωνιστικές κατηγορίες, ανάλογα με τις ηλικίες. Το γενικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν οι «έξυπνες πόλεις». Διαγωνισμού. Μαθητές και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα μαθητών από όλη την Περιφέρεια. Τα παιδιά έφτιαξαν κάποιες μακέτες με ρομποτικά συστήματα και κάποιους αυτοματισμούς παρουσιάζοντας τη δική τους ιδέα. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε αυτά τα έργα, ώστε οι καλύτερες μακέτες να προκριθούν στην τελική φάση που θα γίνει στην Αθήνα. Αντίστοιχα για τα μεγαλύτερα παιδιά υπήρχε ένας διαγωνισμός που ονομάζεται «Τρίλιζα». Σε αυτόν τα παιδιά κλήθηκαν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν κάποια ρομπότ προκειμένου να παίξουν το παιχνίδι της τρίλιζας με μια μικρή παραλλαγή. . Την Κυριακή έγινε ο διαγωνισμός ποδοσφαίρου για παιδιά Δημοτικού. Σε αυτό το μέρος, δυο ομάδες από δυο ρομπότ η κάθε έπαιξαν επιτραπέζια, το κλασσικό παιχνίδι του ποδοσφαίρου με ρομποτάκια μεγέθους 15χ15χ10 cm.
Ο κ. Δώδος τόνισε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά πάρα πολύ την παιδεία, την εκπαίδευση για να προσθέσει: «Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε ότι σιγά – σιγά αρχίζουν και τα παιδιά να βλέπουν αυτό το είδος της εκπαίδευσης που θα τα βοηθήσει στο μέλλον. Η εκπαιδευτική ρομποτική εισαγάγει τα παιδιά στις θετικές επιστήμες με έναν ενδιαφέροντα τρόπο και τα εκπαιδεύει στην ομαδική δουλειά, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και το χτίσιμο της σκέψης τους στο μέλλον. Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι στο μέλλον να φέρουμε στη Δράμα όσο πιο πολλές δράσεις μπορούμε».
Από τη Δράμα συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 45 ομάδες κατά το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 65 ομάδες και 380 μαθητές ηλικίας από 1η Δημοτικού ως 1η Γυμνασίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ