4 ακόμη Δραμινοί διασωληνώθηκαν από χθες

0
8209

Διοικήτρια Νοσοκομείου Δράμας στα «Χ»: «Το πολύ μέχρι αύριο αναμένονται οι φιάλες οξυγόνου»

Ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Δράμας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου. Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι το Νοσοκομείο της Δράμας μέχρι σήμερα έχει ενισχυθεί με 17 γιατρούς των Κέντρων Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων για να συνδράμουν στη διαλογή των ασθενών, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών covid και στην αρχική διάγνωση. Είπε επίσης ότι από σήμερα μία ειδική παθολόγος από το ΚΥ Ελευθερούπολης όπως και δυο ειδικοί γιατροί ένας ορθοπεδικός και ένας γυναικολόγος έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο της Δράμας για να συνδράμουν στο έργο του. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν μετακινηθεί και νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, ενώ έχουν προσληφθεί γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό. Συνολικά στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουν γίνει, όπως είπε, 4500 τεστ PCR σε ασθενείς, 700 στο προσωπικό και 1450 rapid test.
«Διακομίζουμε περιστατικά όπου υπάρχουν κενές κλίνες νοσηλείας. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα και παρά την καραντίνα έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι μόλις χθες, Πέμπτη, είχαμε 30 εισαγωγές. Δυστυχώς, έχουμε ανθρώπινες απώλειες σε συμπολίτες μας και στο προσωπικό» είπε η κα Καρατζόγλου, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι την Πέμπτη το Νοσοκομείο απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο για τη διερεύνηση σύναψης σύμβασης με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να γίνουν εντάξεις γιατρών στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Δράμας.


Η κα Καρατζόγλου κατά την ενημέρωσή που έκανε στους δημοσιογράφους είπε ότι από χθες, Πέμπτη, διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στις χειρουργικές κλίνες του Νοσοκομείου Δράμας. Ο ένας έχει μεταφερθεί τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης και αναμένεται η διακομιδή και των υπολοίπων τριών ασθενών.
Αναφορικά με τις φιάλες οξυγόνου είπε ότι αυτές δεν έχουν ακόμη φθάσει στο Νοσοκομείο Δράμας και αναμένονται το πολύ μέχρι αύριο Σάββατο, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη προκειμένου να γίνει η προμήθεια και όλων των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται.
Σε λίγη ώρα αναμένεται στο Νοσοκομείο Δράμας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να προβεί και σε δηλώσεις.

Περισσότερα σε επόμενο ρεπορτάζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ