415 εισακτέοι στις σχολές της Δράμας

Ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ για το έτος 2019-2020

0
2589

Ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 78.335 Ο αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του 2018 που ήταν 74.692. Ο αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος σε 121 Τμήματα. Στα νέα Τμήματα ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 25.123
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, στα δυο τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που θα λειτουργήσουν στην Δράμα θα εισαχθούν 415 φοιτητές, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι θα έχουν πενταετή διάρκεια σπουδών σε αντιδιαστολή με την τετραετή φοίτηση των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούσαν.
Πιο συγκεκριμένα στο τμήμα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ στην Δράμα εισάγονται 230 φοιτητές, ενώ στο τμήμα ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ επίσης στη Δράμα εισάγονται 185 φοιτητές.
Οι φοιτητές εισάγονται στα δύο νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που θα λειτουργήσουν μετά την συνένωση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Το ΤΕΙ ΑΜΘ όπως είναι γνωστό καταργείται όπως και όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ στη χώρα μετά την διαδικασία των συνενώσεων και των αλλαγών που προηγήθηκαν και από την οποία προκύπτουν πλέον μόνο σχολές ΑΕΙ στον χάρτη των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ