Το καταλαβαίνει και ο Βασιλειάδης αλλά πρέπει να γίνουν θυσίες για το καλό του ποδοσφαίρου τη φετινή χρονιά

0
1074

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είχε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Football League με επικεφαλής τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της νέας (ελέω αναδιάρθρωσης) κατηγορίας, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης, εξέφρασαν το αίσθημα αδικίας στον Υφυπουργό, καθώς με βάση τα προβλεπόμενα της αναδιάρθρωσης, αντιστοιχεί σε εκείνους το μικρότερο κομμάτι της “πίτας”, σε σύγκριση με τα χρήματα που προβλέπεται να λάβουν Super League και Super League 2. Με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να τεθεί, αργά ή γρήγορα, θέμα βιωσιμότητας και ομαλής εξέλιξης του επόμενου πρωταθλήματος.
Ο κ. Βασιλειάδης, από την πλευρά του, αναγνώρισε τις ανησυχίες των ομάδων της Football League και συντάχθηκε με το αίσθημα αδικίας, ωστόσο τόνισε πως η αναδιάρθρωση ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για το καλό του ποδοσφαίρου.
Επιπλέον, τόνισε πως από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε να βρεθούν περισσότεροι πόροι για την τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις…

Δύσκολο το σενάριο 14 ομάδων
Πολύ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με 2 επιπλέον ομάδες η νεοσύστατη Super League 2.
Tρίκαλα, Football League και Ηρακλής επιχειρηματολόγησαν επί του τρόπου κάλυψης των δύο θέσεων (που ίσως δημιουργούνταν) στη Super League 2, όμως και οι πληροφορίες της χθεσινής ημέρας οδηγούν στο ότι η νέα κατηγορία θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.
Η πίεση συνεχίζει να ασκείται από τους «κυανόλευκους», γνωρίζουν πως δεν είναι ό,τι το… ευκολότερο, όμως εξακολουθούν να πιστεύουν πως ίσως πετύχουν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα. Αξίζει να τονιστεί πως επιτελείς της Ε.Π.Ο. έχουν τονίσει πως υπάρχει προκήρυξη που δεν μπορεί να αλλάξει, θα ακολουθηθεί και προβλέπει 12 ομάδες. Αντίστοιχα πάντως και στη χθεσινή συνάντηση των 12 της Football League παρουσία του προέδρου της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου, τέθηκε ερώτημα σχετικά με το αν η SL2 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες. Η απάντηση που έλαβαν τα μέλη της κατηγορίας ήταν πως εξαιρετικά δύσκολα θα γίνει η δεύτερη κατηγορία με 14 ομάδες.
Όσο «σβήνει» το σενάριο αυτό, ο Ηρακλής μπαίνει ολοένα και περισσότερο πιο έντονα στον μονόδρομο αλλαγής του Α.Φ.Μ., καθώς όπως επισημάνθηκε και στην ανακοίνωση της Π.Α.Ε. δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανταπόκρισης σε τρέχουσες υποχρεώσεις, παράλληλα με την εξυπηρέτηση του παλαιότερου χρέους στην τρίτη κατηγορία (Football League

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ