455.000 € από την Raycap για νέο κολυμβητήριο

0
3265

– Δεν προβλέπονται κερκίδες – Θα συμβάλει και ο Δήμος Δράμας
– Τι λένε στα “Χ” οι κ.κ. Χρ. Μαμσάκος, Μ. Μλεκάνης και Αλ. Τσιαμπούσης

Με αρκετά ερωτηματικά, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας η δωρεά της Raycap που αφορά την καθαίρεση στέγης, κερκίδων και αποδυτηρίων του παλιού κολυμβητηρίου και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης, κτηρίου και αποδυτηρίων στον ίδιο χώρο.
Η δωρεά της Raycap ανέρχεται στο ποσό των 455.000 ευρώ. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος της Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούν κινδύνους για τους χρήστες του.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου για το νέο κολυμβητήριο που θα γίνει στη θέση του υφιστάμενου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Χ”, ο δωρητής, δηλαδή η Raycap, έχει δεσμευτεί να ολοκληρωθεί το μελετητικό έργο εντός 6 μηνών το αργότερο, μετά τη σχετική απόφαση έγκρισης του αιτήματος της δωρεάς.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι το νέο κολυμβητήριο έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Raycap και του Δήμου Δράμας, προσθέτοντας ότι μετά την αδειοδότησή του το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε: «Όλο το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου, έχει σχεδιαστεί με τους μηχανικούς της Δραμινής εταιρίας Raycap και του Δήμου της Δράμας. Θεωρώ ότι με την αδειοδότηση που θα εξασφαλίσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να υλοποιείται το έργο».
Σε ό,τι αφορά την απουσία των κερκίδων στο νέο κολυμβητήριο, εξήγησε ότι «Στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν υπάρχουν κερκίδες. Υπάρχουν όμως χώροι για τους γονείς, που θα αφήνουν τα παιδιά τους. Όλο το έργο θα γίνει με την συμμετοχή τόσο της Raycap όσο και του Δήμου της Δράμας. Ταυτόχρονα υπάρχουν συζητήσεις και με τον κ. Άρη Θεοδωρίδη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου, στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου των πυρομαχικών, επί της 1ης Ιουλίου. Το ένα δένει με το άλλο. Ανακοινώσεις θα κάνουμε όταν θα έχουμε πλέον οριστικές αποφάσεις».

Η θέση που πήρε η παράταξη “Πόλη+Ζωή”
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη+Ζωή” κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε ότι η παράταξή του αποδέχτηκε την δωρεά. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, όταν υπάρχει τέτοια γενναιοδωρία από συμπολίτες μας. Αλλά το κολυμβητήριο ανήκει στον Δήμο Δράμας και πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει και πως. Δεν μπορεί να έρχεται το θέμα ως κατεπείγον. Τόσα χρόνια, υπάρχουν χρήματα για να γίνει το κολυμβητήριο αλλά δεν γίνεται, και τώρα άρπα-κόλα αποδεχόμαστε κάποια πράγματα. Με μια πρώτη ματιά που ρίξαμε είδαμε (το νέο κολυμβητήριο) ότι δεν έχει μέσα κερκίδες και δεν προβλέπεται να γίνουν. Ρώτησα για την ύπαρξη κερκίδων και απάντησαν ότι δεν θα έχει. Μας απάντησαν ότι δεν θα έχει κερκίδες γιατί θα είναι προπονητήριο και δεν θα γίνονται αγώνες. Είπαν επίσης ότι το δεύτερο κολυμβητήριο που σχεδιάζεται (με την συνεργασία του κ. Άρη θεοδωρίδη) θα έχει κερκίδες. Θα μπορούσε και το νέο κολυμβητήριο (που θα γίνει στη θέση του υφιστάμενου) να έχει έστω 50 ή 100 θέσεις καθήμενων. Οι γονείς μέχρι σήμερα μπορούσαν να παρακολουθούν τις προπονήσεις των παιδιών στο παλιό κολυμβητήριο. Με μια αναβαθμίδα, δυο σκαλοπατιών κατά μήκος της πισίνας, θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν 100 θεατές»
Ο κ. Μλεκάνης αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού που επρόκειτο να γίνει για την επισκευή των κερκίδων του υφιστάμενου κολυμβητηρίου, λέγοντας ότι «το έργο μπήκε στο ΚΗΔΜΗΣ, για να αναρτηθούν οι όροι του διαγωνισμού και το σταμάτησαν. Τότε είχαμε πει στην Δημοτική Αρχή «Μην προχωράτε ξεχωριστά τις κερκίδες, γιατί είναι άσκοπη καθυστέρηση. Το βασικό πρόβλημα, εκτός από τις κερκίδες είναι η στέγη. Έπρεπε να γίνει πακέτο όλο το έργο. Τότε είχαν πει όχι και επέμεναν να γίνει πρώτα το έργο των κερκίδων. Τώρα με το νέο κολυμβητήριο, πάμε εντελώς ανάποδα, σε σχέση με αυτά που έλεγαν πριν, πάμε για ανακατασκευή της οροφής χωρίς κερκίδες».
Σχετικά με το αν στον σχεδιασμό για το νέο κολυμβητήριο, μπορούν να προστεθούν και οι κερκίδες, ο κ. Μλεκάνης απάντησε «Δεν το γνωρίζω. πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει. Η λαμαρίνα που θα σκεπάζει το νέο κολυμβητήριο αφήνει απ’ έξω τα αποδυτήρια(…) Δεν ξέρω τι μελέτη έχουν κάνει. Σίγουρα μπορεί να αλλάξει και να προβλεφθεί, αλλά ποιος ασχολείται;».

Η θέση που πήρε η παράταξη “Project Δράμα 2020”
Ο επικεφαλής της παράταξης “Project Δράμα 2020” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, μιλώντας στα “Χ”, εξήγησε ότι η παράταξή του προφανώς και αποδέχεται τη δωρεά και ευχαριστεί τον δωρητή. Το ένα μέρος της δωρεάς που αφορά την καθαίρεση, καλώς γίνεται με αυτόν τον τρόπο, και δηλώνει ότι «δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε για αυτό. Όμως η αλήθεια είναι ότι το έργο γίνεται έτσι, ώστε να αποφευχθεί η γραφειοκρατεία, για να γίνει πιο γρήγορα. Όταν όμως μιλάμε για μια κατάσταση την οποία γνωρίζουμε εδώ και δέκα χρόνια, το γρήγορο είναι σχετικό. Άρα εκεί υπάρχουν ευθύνες, για αυτούς που διοίκησαν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια. Ήξεραν ότι υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το κολυμβητήριο. Δεν έκαναν τίποτα. Μόνο όταν έκλεισε το κολυμβητήριο και μετά. Αναγκάστηκε ο δωρητής να κάνει αυτή τη δωρεά προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Αλλά οι ευθύνες όσων έφθασαν εδώ την κατάσταση, δεν παραγράφονται.
»Σε ότι αφορά το δεύτερο κομμάτι της δωρεάς, δηλαδή αυτό της μελέτης, κληθήκαμε να αποδεχθούμε μια δωρεά την οποία δεν την έχουμε δει. Έχουμε πλήρη άγνοια του τι προβλέπει η μελέτη. Δεν μας παρουσιάστηκε ούτε στην Οικονομική Επιτροπή. Από τα φωτορεαλιστικά που εμφάνισε ο Δήμαρχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν κερκίδες. Δεν γνωρίζουμε ποιος το αποφάσισε. Ακόμη και σήμερα, έχουμε την απίθανη εξέλιξη, ο Δήμαρχος να εμφανίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 10 -12 σχέδια του νέου κολυμβητηρίου και εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι και ως επικεφαλής παρατάξεων να μην τα έχουμε δει επίσημα. Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας για αυτά. Για τις κερκίδες υπάρχουν ερωτήματα. Ήταν μια πρόταση του μελετητή; Ήταν μια πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, να φύγουν οι κερκίδες που έγινε αποδεκτή από την Δημοτική Αρχή; Δεν μπορούσαμε με κανένα τρόπο να σώσουμε τις κερκίδες; Αν είναι αδύνατον τεχνικά να διατηρηθούν οι κερκίδες, θα πρέπει κάποιος να μας το εξηγήσει. Η απάντηση που πήραμε στην Οικονομική Επιτροπή, είναι “Αν θέλετε να μάθετε, ζητήστε να κάνετε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο για να σας ενημερώσει”. Δηλαδή μας φώναξαν να κάνουμε αποδοχή μια δωρεά μελέτης που δεν την ξέρουμε. Αν το κολυμβητήριο- προπονητήριο που θα γίνει στην θέση του υφιστάμενου, γίνεται σε συνδυασμό με το δεύτερο κολυμβητήριο για το οποίο έχουν εκφραστεί προθέσεις, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν αποτελεί βεβαιότητα. Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το δεύτερο κολυμβητήριο θα ανήκει στον δήμο.
Τελικά, ο δήμος έχει αυτή την στιγμή ένα κολυμβητήριο στο οποίο μπορούν να γίνουν αγώνες και κάποιοι (όχι εμείς) αποφασίζουν να πέσουν οι κερκίδες και να λειτουργήσει το νέο, μόνο ως προπονητήριο και όταν με το καλό, μετά από 2,3 ή 5 χρόνια, γίνει ένα καινούργιο κολυμβητήριο, θα μπορούμε να πούμε ότι η Δράμα, θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ