Επιταχύνεται η διαδικασία της μη επιστρεπτέας, διαβεβαίωσε ο Χρήστος Μέτιος

0
5120

Σκληροί διάλογοι για την πορεία του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων προχωράει κανονικά, διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου με τηλεδιάσκεψη.
Η αναφορά του Περιφερειάρχη έγινε στο πλαίσιο της απάντησής του σε επερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης για την πορεία του προγράμματος. Ο περιφερειάρχης είπε επίσης ότι ειδικά μετά την εγκατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, η διαδικασία της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις επιταχύνεται.

Το ερώτημα του κ. Τοψίδη
Κατά τη διάρκεια της επερώτησης του στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τοψίδης δήλωσε ότι ο κ. Μέτιος από τις 8 ή 10 Νοεμβρίου που είχε προκηρυχτεί το πρόγραμμα, είχε πει ότι κατά τις επόμενες 20-25 ημέρες θα είναι έτοιμο. Αναρωτήθηκε επίσης πού οφείλεται αυτή καθυστέρηση των 3,5 -4 μηνών που επιβεβαιώνεται και από τα έγγραφα, καθώς και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή. Αναρωτήθηκε επίσης αν έχει διαταχθεί κάποιος πειθαρχικός έλεγχος για την απόδειξη αυτών των ευθυνών και ακόμη αν θα ζητηθούν παραιτήσεις κάποιων υπευθύνων. Το ερώτημα του κ. Τοψίδη συνοψίζεται στο αν είναι σε θέση να πει ο Περιφερειάρχης σήμερα πότε θα αποπληρωθεί αυτό το πρόγραμμα δηλαδή πότε θα ολοκληρωθεί τελικά.

Η απάντηση του κ. Μέτιου
Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος απάντησε λέγοντας: «Άλλη μια απόδειξη ότι δεν γνωρίζετε ούτε στο ελάχιστο ποια διαδικασία ακολουθείται. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Λειτουργούν όλα όπως έπρεπε να λειτουργούν και έτσι προχώρησαν. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από τις διαδικασίες αυτές. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνω ειδική αναφορά σε αυτά. Η ερώτηση δεν έχει καμία ουσία που γίνεται σήμερα. Για όλα αυτά τα θέματα, όπως έχω πει και στο προηγούμενο Συμβούλιο, θα μιλήσουμε πολύ σύντομα. Σε χρόνο, όμως, που θα επιλέξουμε εμείς. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά. Ειδικά μετά την εγκατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήδη η διαδικασία επιταχύνεται και πολύ σύντομα θα τα πούμε. Σε χρόνο που θα επιλέξουμε εμείς»

Η μεταξύ τους σκληρή διένεξη κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου
Μετά την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Τοψίδης, σημείωσε ότι δεν έχει πάρει κάποια απάντηση και πρόσθεσε ότι αν ο Περιφερειάρχης πιστεύει ότι σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να απαντάει μόνο προκλητικά, μπορεί να συνεχίσει. «Δεν θα ακολουθήσω σε αυτόν το ρυθμό τον κ. Περιφερειάρχη. Θέλω μια απάντηση για το εάν στις 5/2 που κατατέθηκε η ερώτηση μου είχε ανοίξει ήδη η ΣΑΕΠ ή αν άνοιξε την ημέρα που έγινε η ερώτηση κι αμέσως μετά. Για το εάν υπάρχουν ευθύνες για 4 μήνες καθυστέρησης δεν πήρα απάντηση. Αυτό έχω να καταθέσω» απάντησε ο κ. Τοψίδης.
Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Τοψίδη, με τον πρώτο να δηλώνει «Δεν ξέρετε ποιος φταίει για το πρόγραμμα. Δεν έχετε ιδέα (…) Δείτε ποια είναι η διαδικασία κ. Τοψίδη και μετά υποβάλλετε ερώτημα, γιατί είστε παντελώς άσχετος».
Στη συζήτηση παρενέβη και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Χρήστος Τρέλλης λέγοντας: «Στην επερώτηση δεν υπάρχει ανταπάντηση. Θεωρώ ότι, κ. Περιφερειάρχα, άσχετα του ποιες είναι οι αντιπαραθέσεις σας με τον κ. Τοψίδη, το ζήτημα της επερώτησης είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο η απάντηση και η εξέλιξή του δεν αφορά τον κ. Τοψίδη. Αφορά όλο τον επαγγελματικό κόσμο της Περιφέρειας κι εκεί έχετε χρέος να ενημερώσετε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ