5 χρόνια προσφοράς για τον «Τοίχο της Καλοσύνης Δράμας»

0
2677

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» στις 8 Φεβρουαρίου γιόρτασε πέντε χρόνια διαρκούς παρουσίας και δράσης με εθελοντικές πράξεις καλοσύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς. Με αφορμή αυτήν την επέτειο οι εθελοντές και εθελόντριες του «Τοίχου της Καλοσύνης» διοργάνωσαν την πρωτότυπη δράση «Μοίρασε αγάπη» μοιράζοντας 5000 χειροποίητα τριαντάφυλλα σε 5000 αυτοκίνητα με στόχο να παρακινήσουν τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε μια αλυσίδα αγάπης. Με τον συμβολικό αυτόν τρόπο γιόρτασαν 5 χρόνια «αθόρυβης» προσφοράς, 5 χρόνια εθελοντικών δράσεων, 5 χρόνια ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης!
Σε δηλώσεις τους τα μέλη του «Τοίχου» δήλωσαν: «Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τα συγκινητικά σας μηνύματα, για τη θερμή ανταπόκριση στη δράση μας, για το ότι μοιραστήκατε μαζί μας τις εμπειρίες σας. Αισθανόμαστε ειλικρινά ότι λάβαμε τα καλύτερα δώρα γενεθλίων: δώρα αγάπης, ανθρωπιάς, καλοσύνης. Σας ευχαριστούμε που επιβεβαιώσατε ότι η καλοσύνη έχει τη “μαγική” ιδιότητα να μεταδίδεται και να πολλαπλασιάζεται»
Το «Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» συνεχίζει δυναμικά και τη νέα χρονιά τη διοργάνωση ενός κύκλου διαδικτυακών διαδραστικών συναντήσεων με τίτλο “Τοιχοθεραπεία: με μια καρδιά…. στις Κυριακές του Τοίχου”.
Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου ο «Τοίχος της Καλοσύνης» πραγματοποίησε τη «Τοιχοθεραπεία» με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον Covid-19» με ομιλητή τον κ. Χρυσόστομο Αστεριάδη, Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό και Διδάκτορα του Α.Π.Θ., όπου συζητήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, καθώς χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η φρενήρης μετάδοση πληροφοριών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου: τοιχοθεραπεία με θέμα «Έχεις-δεν έχεις σχέση, έλα να τοιχοθεραπευτείς»
Η ένατη κατά σειρά «Τοιχοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00 με θέμα: «Έχεις-δεν έχεις σχέση, έλα να τοιχοθεραπευτείς» με ομιλήτριες την κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και την κ. Μαρία Φούντα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας- Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια. Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει με σκοπό τη συζήτηση για τις ανθρώπινες σχέσεις υπαρκτές αλλά και… ανύπαρκτες και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς είτε εντός είτε εκτός μιας σχέσης.
Οι «Τοιχοθεραπείες» είναι ανοιχτές διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις με ελεύθερη συμμετοχή που θα γίνονται στις 18:00 με 20:00 κάθε Κυριακή απόγευμα. Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται διαφορετικό θέμα από διαφορετικό ειδικό επιστήμονα και θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συμμετοχής, για να μπορέσουν όλες κι όλοι να παρακολουθήσουν κι, αν επιθυμούν, να εκφράσουν ελεύθερα σκέψεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς κι ανησυχίες. Οι συναντήσεις θα γίνονται δωρεάν μέσω της σύνδεσης στην παρακάτω διαδικτυακή πλατφόρμα zoom (Meeting ID: 853 2184 1897 Passcode: 030634)
Εξάλλου, πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά ο δικός μας ήρθε για να τους ενώσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ