5 έως 9 Νοεμβρίου η πρώτη Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

0
3706

Μια σημαντική δράση που υλοποιείται με πρωτοβουλίατου Δραμινού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΑΜΘ κ. Αριστείδη Μωυσιάδη


 

Από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2022, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας, θα πραγματοποιήσει την 1η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας Πανελλαδικά.
Πρόκειται για μια δράση που αποτελεί το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδη Μωυσιάδη. Ο ίδιος έχει τονίσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας σχετικά με την εβδομάδα Ψυχικής Υγείας ότι: «Η ψυχική υγεία αποτελεί βασική προτεραιότητα της αντιπεριφέρειας δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής της ΠΑΜΘ. Για πρώτη φορά πανελλαδικά η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει την εβδομάδα ψυχικής υγείας με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη των πολιτών κάθε ηλικίας. Η οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η πρωτοφανής πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν αυξήσει τα περιστατικά της ψυχικής νόσησης».
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η Γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η Γενική διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, οι διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ, η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ/Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ/ ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας και η Ψυχιατρική Κλινική Ε.Σ.Υ του Γ.Ν. Ξάνθης, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλου, η εταιρεία Ε.Ψ.Υ.Κ.Α Δράμας, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Κέντρα Υγείας, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής, ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, ανακοινώνουν την διοργάνωση της 1ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας στην ΑΜΘ.
Έπειτα από μια μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων και αρκετών δυσκολιών που προέκυψαν, η Περιφέρεια ΑΜΘ, είναι έτοιμη να προσκαλέσει τους πολίτες, στην 1η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας στην ΑΜΘ. Η διεξαγωγή της εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων Ψυχικής και Κοινωνικής Υγείας της ευρύτερης περιοχής της ΑΜΘ.

Η θεματολογία της 1ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας είναι:
1. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
2. ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ – ΑΝΟΙΑ – ALZHEIMER
3. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΒΟΥΛΙΜΙΑ – ΑΝΟΡΕΞΙΑ
4. ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.

Θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις με την συμμετοχή, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Το πρόγραμμα της 1ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αυτές τις ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ