Υπογράφηκε χθες το μνημόνιο συνεργασίας Επιμελητηρίου και Δικηγορικού Συλλόγου

0
936

Σε τι θα εξυπηρετήσει. Τι είπαν οι δύο φορείς


Χθες Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δράμας, υπεγράφη από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας παρουσία εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο φορέων, μνημόνιο συνεργασίας.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Στέφανος Γεωργιάδης, είπε ότι αυτή αφορά την διαιτησία μεταξύ επιχειρήσεων οργανισμών τραπεζών κλπ. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί και μια κοινή περαιτέρω συνεργασία, για μια κοινή διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων για την περιοχή μας και όχι μόνο. Ενώ επιπρόσθετα υπάρχουν και διάφορες νομοθεσίες που αφορούν θέματα των επιχειρήσεων, τα οποία ενδιαφέρουν τόσο τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και τα μέλη του Επιμελητηρίου, στα οποία μπορούν να γίνουν από κοινού παρεμβάσεις. Παράλληλα σε ότι αφορά την βαρύτητα της παρεμβατικότητας των δυο φορέων στην πόλη, τόνισε ότι η συνεργασία θα δημιουργήσει μια άλλη δυναμική. Αφού η μέχρι τώρα δυναμική που έχει η πόλη προς το κέντρο είναι περιορισμένη, στα επίμαχα και κυρίαρχα ζητήματα. Αυτό, γιατί, όπως πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την αρμοδιότητα που θα έπρεπε να έχουμε σε σχέση με το πλαίσιο που μας δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία. Από εκεί και πέρα όμως όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος της πόλης, αναμφισβήτητα και οι δυο φορείς, μπορούν να παρέμβουν».
Εξήγησε επίσης ότι οι φορείς όπως το Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος και όχι μόνο, είναι θεσμικά κατοχυρωμένοι και αυτό είναι το κυρίαρχο. Είπε επίσης ότι οι φορείς όπως το Επιμελητήριο, είναι υποχρεωμένοι να παρεμβαίνουν, να διορθώνουν και να λειτουργούν συμβουλευτικά προς την κυβέρνηση, πριν οι όποιες πολιτικές φθάσουν στο σημείο να γίνουν νόμοι.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Αναστάσιος Πούλιος, είπε ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων ήταν μια κοινή σκέψη που σήμερα υλοποιείται. Εξήγησε ότι: «Συζητήσαμε αρκετό καιρό με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας και καταλήξαμε σε ένα κοινό κείμενο. Ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, συνεργασίας των δυο φορέων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας εδώ και χρόνια επιδιώκει τη συνεργασία και τη σύμπραξη με όλους τους φορείς της πόλης και του νομού επιδιώκοντας να είναι ανοικτός στην κοινωνία και να μη μένει μόνο στα στενά επιστημονικά του ενδιαφέροντα. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της τακτικής και μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, καταλήξαμε λοιπόν ότι οι δυο φορείς μπορούν να συμπράξουν γιατί έχουν κοινά ενδιαφέροντα, δηλαδή το ζήτημα της επιχειρηματικότητας και τη νομοθεσία γύρω από την επιχειρηματικότητα, κοινές εκδηλώσεις που αφορούν τη διαμεσολάβηση και τη διαιτησία, θεσμούς καινούργιους στη χώρα οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμπεδωθεί στους πολίτες και στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ζητήματα που ενδιαφέρουν όλους τους Δραμινούς και που οι δυο φορείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν, να προτείνουν και να εξελίξουν, όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχουμε την τύχη ή την ατυχία, να ζούμε σε μια περιοχή η οποία πάρα πολλές φορές έχει παραβλεφθεί, από την κεντρική εξουσία. Είναι λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία να συμπράξουμε οι φορείς που μπορούμε να το κάνουμε μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτή την κατεύθυνση δίνουμε με αυτή την ενέργεια σήμερα, προκειμένου να προωθήσουμε ζητήματα, του νομού και της πόλης προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε προγραμματίσει κοινές επιτροπές. Θα προγραμματίσουμε στο μέλλον κοινές εκδηλώσεις που έχουν κοινό ενδιαφέρον, αλλά και εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους πολίτες γενικότερα. Θα ξεκινήσουμε ενημερωτικές καμπάνιες σε ζητήματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τους πολίτες σε ζητήματα κυρίως τραπεζικών δανεισμών και όχι μόνο. Μια προσπάθεια δηλαδή να εμπεδωθεί προς το μέσο Δραμινό πολίτη η έννοια ότι υπάρχουν δίπλα του δυο φορείς οι οποίοι μπορούν να τον υποστηρίξουν, να τον βοηθήσουν και όταν χρειαστεί να σταθούν στο πλευρό του…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ