5000 χειροποίητα τριαντάφυλλα από τον Τοίχο της Καλοσύνης

2
4039

– Μια αλυσίδα αγάπης ξεδιπλώνεται και φέτος στη Δράμα
– Η συνεργασία του «Τοίχου» με τον Δήμο Παρανεστίου

Με προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων και με αφορμή τα 5α γενέθλια του «Τοίχου της Καλοσύνης», οι εθελοντές του «Τοίχου» στη Δράμα θα διανείμουν 5.000 χειροποίητα τριαντάφυλλα που θα τοποθετηθούν στο παρμπρίζ αυτοκινήτων της πόλης και των κοινοτήτων της.
Όπως εξήγησαν στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» οι εθελοντές του «Τοίχου της Καλοσύνης», τα τριαντάφυλλα θα συνοδεύονται από μια κάρτα στο πλαίσιο της δράσης «Μοίρασε αγάπη». Οι εθελοντές με την κίνηση αυτή θα καλέσουν τους πολίτες να προσφέρουν τα τριαντάφυλλα σε κάποιο πρόσωπο που αγαπούν, σε έναν άνθρωπο που τους λείπει, σε ένα πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένοι ή σε κάποιον που θέλουν να ζητήσουν συγνώμη. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς που γίνεται με αφορμή τα γενέθλια του Τοίχου της Καλοσύνης.
Ο «Τοίχος της καλοσύνης» στη Δράμα διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά πετυχημένων δράσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες όπως το «Γίνε νονός» που θα γίνει και φέτος κατά την διάρκεια του ΠΑΣΧΑ, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνονται δώρα για τα παιδάκια, το οποία προσφέρουν ανώνυμα οι πολίτες. Επίσης αξιόλογη είναι και η δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προσφέρει κασετίνες, τσάντες και σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές που το έχουν ανάγκη. Ενώ άλλες δράσεις γεννιούνται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως αυτές που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο των οποίων κατασκευάστηκαν χειροποίητες παιδικές μάσκες και δόθηκαν στο τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Δράμας. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις με αντικείμενο τη συγκέντρωση τροφίμων και εμφιαλωμένων νερών για τα θύματα του Ιανού στην Καρδίτσα με πολύ επιτυχία.
Η εθελοντική πρωτοβουλία του «Τοίχου της Καλοσύνης» που ξεκίνησε από τις γνωστές «κρεμάστρες» τροφίμων στις γειτονιές της πόλης το 2016, μετεξελίσσεται και γίνεται πλέον πιο αποτελεσματική, κινούμενη πάντα στον ίδιο άξονα, την προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο Τοίχος πλέον έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η σύσταση ομάδας κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και κοινωνικών επιστημόνων, η οποία στελεχώνεται από ανθρώπους με κατάλληλη κατάρτιση και εμπειρία, που προσεγγίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με σεβασμό και προσοχή, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Η ομάδα θα διαθέτει μια ξεχωριστή γραμμή με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν είτε για να λάβουν είτε για να ζητήσουν βοήθεια.
Εντωμεταξύ σε ότι αφορά τις δράσεις της «Τοιχοθεραπείας», μετά από μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με την παιδοψυχολόγο κ. Ευαγγελία Σοουτλή που την παρακολούθησαν έφηβοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, τη σκυτάλη παίρνει για την 8η δωρεάν ανοιχτή συζήτηση, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, ο Γενικός Ιατρός κ. Χρυσόστομος Αστεριάδης, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν μύθοι και αλήθειες γύρω από τον Covid-19. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να λυθούν απορίες και προβληματισμοί, καθώς χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η φρενήρης μετάδοση πληροφοριών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η συνεργασία του Τοίχου της Καλοσύνης με τον Δήμο Παρανεστίου
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου εγκρίθηκε το σχέδιο του συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ο Τοίχος της καλοσύνης». Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα αναπτυχθούν δράσεις όπως: Διανομή τροφίμων (ξηρά τροφή, κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, γλυκίσματα, αρτοσκευάσματα κλπ), ιματισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, στο πλαίσιο της δράσης με τον τίτλο «Πρόσφερε με την καρδιά σου», αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους αναλόγως των αναγκών που μπορεί να προκύψουν και των δυνατοτήτων του ΤΟΙΧΟΥ να ανταποκριθεί.

«Από παιδί σε παιδί»
Επίσης μεταξύ άλλων, θα γίνεται διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές. Η δράση ονομάζεται «Από παιδί σε παιδί» και λαμβάνει χώρα ετησίως πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ο ΤΟΙΧΟΣ απευθύνεται σε μαθητές, έχοντας τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα τους, καλώντας τους να χαρίσουν την τσάντα που δε χρησιμοποιούν πια σε ένα άλλο παιδί. Οι σχολικές τσάντες παραλαμβάνονται από τον ΤΟΙΧΟ, ο οποίος προχωρά στον καθαρισμό και πλύσιμο των σακιδίων. Εν συνεχεία, ο ΤΟΙΧΟΣ διανέμει τις τσάντες μαζί με διάφορα σχολικά είδη και βοηθήματα σε μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται σε ανάγκη. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στη τσάντα να βάλει το παιδί που θέλει να τη χαρίσει ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να γίνει διανομή παιχνιδιών και δώρων σε παιδιά.

«ΓενεθλιάΖΟΥΜΕ παρέα!» – «Γίνε Νονός»
Η διανομή των δώρων προς τα παιδιά θα γίνεται στο πλαίσιο των ακόλουθων δράσεων: α) «ΓενεθλιάΖΟΥΜΕ παρέα!» Η δράση μπορεί να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στο πλαίσιο της ο ΤΟΙΧΟΣ θα διανέμει δώρα σε παιδιά την ημέρα των γενεθλίων τους και μπορεί επίσης να βοηθά στις ετοιμασίες της εορταστικής εκδήλωσης των γενεθλίων των παιδιών, έχοντας λάβει τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα. β) «Γίνε Νονός». Η δράση θα γίνεται ετησίως πριν την εορτή του Πάσχα. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι άνθρωποι του ΤΟΙΧΟΥ επικοινωνούν με παιδιά, έχοντας προς τούτο τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα τους, προκειμένου να λάβουν γνώση του δώρου που επιθυμούν να λάβουν. Στη συνέχεια, πολίτες που αναλαμβάνουν εθελοντικά και συμβολικά τον ρόλο του νονού αγοράζουν το δώρο/τα δώρα συνοδεύοντάς το/τα με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη. Τα δώρα παραδίδονται και συγκεντρώνονται από τον ΤΟΙΧΟ, ο οποίος εν συνεχεία αναλαμβάνει να διανέμει το εκάστοτε δώρο στο παιδί που το ζήτησε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!