5η στο Βιολογικό του ΑΠΘ η Μιχαέλα-Ευτυχία Τσιτλακίδου από το ακριτικό Νευροκόπι

0
4402

Σημαντική επιτυχία για το Λύκειο Κ. Νευροκοπίου.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία είχε στις πανελλαδικές εξετάσεις η Μιχαέλα – Ευτυχία Τσιτλακίδου, μαθήτρια του Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου, η οποία εισήχθη 5η σε σειρά κατάταξης στο Βιολογικό της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 18025 μόρια.
Η επιτυχία της Μιχαέλας – Ευτυχίας, έχει τη δική της σημασία, διότι όχι μόνο κατάφερε την είσοδό της στη σχολή και είναι τελικά ανάμεσα στους πρώτους πέντε εισακτέους στο Βιολογικό της Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως γιατί τα παιδιά, που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές, όπως αυτή του Νευροκοπίου, έχουν λιγότερα μέσα προετοιμασίας στη διάθεσή τους και καταβάλλουν σαφώς μεγαλύτερη προσπάθεια για την επιτυχία τους.
Το αποτέλεσμα την δικαίωσε, αφού μετά από μία περίοδο συνεχούς διαβάσματος, σχεδόν χωρίς παύσεις, όπως εξήγησε στα “Χ”, κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή που την οδηγεί στο επάγγελμα που ονειρευόταν από πολύ μικρή. Ένα επάγγελμα με το οποίο είχε κάποια σχέση εξαιτίας του πατέρα της, ο οποίος είναι δασολόγος. Παρότι η σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή, δεν ήταν σίγουρη για την είσοδό της σε αυτήν εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπήρχε κατά την διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας και κυρίως επειδή πέρασε από το 2ο επιστημονικό πεδίο, μέσα από το οποίο οι μαθητές δεν διδάσκονται το μάθημα της Βιολογίας στη διάρκεια της χρονιάς. Κάτι, που όπως απέδειξε η Μιχαέλα, δεν θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας.
Η μαθήτρια του Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου προσηλώθηκε στον στόχο της και τα κατάφερε λόγω της επιμονής της αλλά και της στήριξης που είχε από την οικογένειά της. Παρά το γεγονός ότι στο Νευροκόπι δεν υπάρχουν φροντιστήρια θετικής κατεύθυνσης όπως η ίδια επισημαίνει, έκανε σχεδόν καθημερινά δρομολόγια μέχρι τη Δράμα με τη βοήθεια του πατέρα της, για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα του φροντιστηρίου.
Η Μιχαέλα-Ευτυχία έχει κάνει περήφανη την οικογένεια της και το περιβάλλον της με την επιτυχία της και δηλώνει ότι θα ήθελε μετά την αποφοίτησή της να ασχοληθεί με τον τομέα της έρευνας ή τον χώρο της υγείας, καθώς επιθυμία της είναι με το αντικείμενο της δουλειάς της να προσφέρει στους συνανθρώπους της. Ακόμα, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα, παρότι ενδεχομένως να χρειαστεί η μετάβασή της στο εξωτερικό για μεταπτυχιακή εκπαίδευση, κάποια στιγμή.
Στέλνοντας το δικό της μήνυμα στα παιδιά που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις επισημαίνει «Τα παιδιά που πέρασαν στη σχολή της επιλογής τους είναι πολύ τυχερά και πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, γιατί θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξελιχθούν και να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους. Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που ήθελαν ή δεν πέρασαν καθόλου, να συνεχίσουν να προσπαθούν για αυτό που πραγματικά επιθυμούν και να εξαντλήσουν όλες τις πιθανές εναλλακτικές που έχουν, για αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ