5ος φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα: «H Δράμα που χάνεται» από την ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ

0
2986
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη εκδήλωση απονομής βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

– Συμμετοχές έως 31 Ιουλίου 2022
– Θα υπάρξουν τρία χρηματικά βραβεία

Στη διοργάνωση του 5ου φωτογραφικού διαγωνισμού με τίτλο: «H Δράμα που χάνεται» προχωρά η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ που εδρεύει στη Δράμα και έχει ως έναν από τους ιδρυτικούς της σκοπούς την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης.
Ο ετήσιος διαγωνισμός της AΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ έχει σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τις φυσικές ομορφιές της Δράμας, να προβάλει τα μνημεία της ιστορίας της, τη φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής, καθώς και να απαθανατίσει εκφάνσεις από τη ζωή των κατοίκων της. Με την πάροδο του χρόνου, από το υλικό αυτό θα δημιουργηθεί μία πολύτιμη μαρτυρία για τον τόπο, καταγραφικής και αισθητικής αξίας, μέσα από τον φακό των διαγωνιζομένων φωτογράφων.
H ΚΥΚΛΩΨ σε μία πολύ αξιόλογη εκδήλωση, που έγινε με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, επιβράβευσε, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, τους καλύτερους διακριθέντες Δραμινούς επαγγελματίες στις κατηγορίες του καλύτερου επιστήμονα και του καλύτερου αγρότη/κτηνοτρόφου, όπως επίσης και τους νικητές του 3ου και του 4ου φωτογραφικού διαγωνισμού που διοργάνωσε. Θυμίζουμε ότι ο 4ος φωτογραφικός διαγωνισμός είχε θέμα τα τρένα και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.
Με τον 5ο φωτογραφικό διαγωνισμό, η ΚΥΚΛΩΨ επιχειρεί να διασώσει, μέσα από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, εικόνες της πόλης, που μεταλλάσσεται στην αέναη πορεία του χρόνου. Η Δράμα, περιοχή με ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της, διαφέρει από άλλες περιοχές. Το θέμα περιορίζεται στην πόλη της Δράμας, η οποία ως πόλη της περιφέρειας δεν έχει ακόμα αλλοιωθεί από την εξέλιξη της τεχνολογίας, στον βαθμό που έχει συμβεί σε μεγαλουπόλεις της χώρας. Έτσι, για παράδειγμα, σκηνές δρόμου στην πόλη, ήθη και έθιμα, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και η διαφοροποίηση του φυσικού της περιβάλλοντος, εντάσσονται στο φετινό θέμα του 5ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού της ΚΥΚΛΩΨ.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό
Όπως έκανε γνωστό η Δραμινή ΑμΚΕ, η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι οι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Στον διαγωνισμό ο κάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με την αποστολή έως 3 φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού, ενώ έως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλλουν τις συμμετοχές τους ψηφιακά. Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, ενώ θα υπάρξουν τρία χρηματικά βραβεία.
Οι φωτογραφίες κάθε διαγωνιζόμενου θα περιέχονται σε ψηφιακή μορφή (μορφότυπο .jpg) σε φάκελο με το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου. Ο φάκελος θα πρέπει να αποσταλεί μέσω διαδικτύου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cyclops.amke@gmail.com έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022. Με την αποστολή των φωτογραφιών στην παραπάνω διεύθυνση ο διαγωνιζόμενος θα λαμβάνει επιβεβαίωση της παραλαβής των φωτογραφιών και επιβεβαίωση έγκυρης συμμετοχής. Το μήνυμα από την Οργανωτική Επιτροπή είναι ανεξάρτητο από την αυτόματη επιβεβαίωση της παραλαβής των φωτογραφικών αρχείων που θα λάβετε εάν χρησιμοποιήσετε online εφαρμογές που παρέχουν υπηρεσίες για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων γρήγορα και δωρεάν.
Υποχρέωση του διαγωνιζόμενου είναι η αποστολή μαζί με τις φωτογραφίες συνοδευτικού αρχείου κειμένου (word) στο οποίο θα περιέχονται: το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου, τα στοιχεία επικοινωνίας του και ο τίτλος ή συνοδευτικές λεζάντες των φωτογραφιών (προαιρετικά). Το όνομα του αρχείου της φωτογραφίας πρέπει να φέρει το όνομα του διαγωνιζομένου ατόμου με λατινικούς χαρακτήρες (παράδειγμα: maria_papadopoulou). Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, σε ανάλυση η οποία στη μεγαλύτερη διάσταση της φωτογραφίας θα είναι τουλάχιστον 2500 px (διαστάσεις φωτογραφίας τουλάχιστον 20×30 cm ή 20×20 cm στα 300 dpi).
Επιτρέπεται ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο.
Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η συνένωση φωτογραφιών, η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία. Η μη τήρηση των παραπάνω αποτελεί λόγο αποκλεισμού. Όλες οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν ψηφιακά στην ιστοσελίδα της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.
Οι τρεις φωτογραφίες που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία από την Κριτική Επιτροπή θα ανακοινωθούν και θα τιμηθούν από την ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2022, στην οποία οι νικητές θα παραλάβουν τα χρηματικά βραβεία.
Η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ θα ενισχύσει τους δημιουργούς των τριών φωτογραφιών που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία με τρία διαφορετικά χρηματικά βραβεία, τα οποία θα είναι: 1ο βραβείο: 3.000€, 2ο βραβείο: 2.000€ και 3ο βραβείο: 1.000€.
Ως επίσημη λήξη υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Κυριακή 31 Ιουλίου 2022. Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβάλλονται έως και την 31η Ιουλίου 2022 με αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cyclops.amke@gmail.com. Για οποιαδήποτε επιπλέον σχετική πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: cyclops.amke@gmail.com με την ένδειξη: προς την Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!