6.000 λουλούδια για τα 6 χρόνια του «Τοίχου της Καλοσύνης»

0
778

– Η προετοιμασία της δράσης άρχισε πριν το καλοκαίρι του 2021
– Η διανομή θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου

Σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι του 2021, εθελόντριες του δημιουργικού τμήματος του “Τοίχου της Καλοσύνης” στη Δράμα άρχισαν να υλοποιούν το σχέδιο κατασκευής 6.000 χειροποίητων λευκών λουλουδιών, από βαμβάκι, προκειμένου να μοιραστούν με την ευκαιρία των γενεθλίων του Τοίχου της Καλοσύνης στις 8 Φεβρουαρίου 2022, όπως είπε η υπεύθυνη Ενημέρωσης του Τοίχου της Καλοσύνης στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», διευκρινίζοντας ότι η διανομή των χειροποίητων λουλουδιών θα αρχίσει από το βράδυ της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου.
Ο Τοίχος της Καλοσύνης γιορτάζει έξι χρόνια κοινωνικής προσφοράς, γεμάτα από πράξεις αλληλεγγύης σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Η πρωτότυπη δράση που ονομάζεται «Μοίρασε αγάπη» διοργανώνεται για τρίτη χρονιά με στόχο να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των γενεθλίων του Τοίχου με ένα ξεχωριστό αλλά και εντυπωσιακό τρόπο.
«6.000 χειροποίητα λουλούδια και 6.000 κάρτες θα μοιραστούν σε αυτοκίνητα το προηγούμενο βράδυ, ώστε να σχηματίσουμε στα χείλη των συνανθρώπων μας ένα ζεστό χαμόγελο και να τους παρακινήσουμε να προσφέρουν κι εκείνοι με την σειρά τους τα λουλούδια στα αγαπημένα τους πρόσωπα, δημιουργώντας έτσι μία ατέλειωτη αλυσίδα αγάπης και χαράς. Παρατηρούμε πως η έκφραση και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημαντικότητα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό έχει γίνει επιτακτική η ανάγκη του Τοίχου να χαρίσει μέσα από απλές και μικρές κινήσεις στιγμές με πλούσια συναισθήματα. Η θετική ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε διαρκώς από εσάς είναι η κυριότερη κινητήριος δύναμη να συνεχίζουμε ακούραστα τις δράσεις μας. Σας ευχαριστούμε για τον τρόπο που έχετε αγκαλιάσει την αδιάκοπη και αθόρυβη προσπάθειά μας τόσα χρόνια και που ο καθένας ξεχωριστά έχει γίνει αρωγός σε αυτή, ενισχύοντας τις τέσσερις βασικές αρχές μας: Αλληλεγγύη, Ανωνυμία, Ανθρωπιά, Ανιδιοτέλεια» λένε οι εθελοντές του Τοίχου.
Πέρσι στο πλαίσιο της ίδιας δράσης είχαν μοιραστεί 5.000 λουλούδια για τη συμπλήρωση των 5 χρόνων του “Τοίχου της Καλοσύνης”, σε μια ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη προσπάθεια που χάρισε χαμόγελα και καλή διάθεση στους αποδέκτες των λουλουδιών.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο «Τοίχος της καλοσύνης» στη Δράμα διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά πετυχημένων δράσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες όπως το «Γίνε νονός» που θα γίνει και φέτος κατά την διάρκεια του Πάσχα, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνονται δώρα για τα παιδιά, το οποία προσφέρουν ανώνυμα οι πολίτες. Επίσης αξιόλογη είναι και η δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προσφέρει κασετίνες, τσάντες και σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, άλλες δράσεις γεννιούνται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως αυτές που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο πλαίσιο των οποίων κατασκευάστηκαν χειροποίητες παιδικές μάσκες και δόθηκαν στο τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Δράμας. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις με αντικείμενο τη συγκέντρωση τροφίμων και εμφιαλωμένων νερών για τα θύματα θεομηνιών κ.ο.κ..
Η εθελοντική πρωτοβουλία του «Τοίχου της Καλοσύνης» που ξεκίνησε από τις γνωστές «κρεμάστρες» τροφίμων στις γειτονιές της πόλης το 2016, μετεξελίσσεται και γίνεται πλέον πιο αποτελεσματική, κινούμενη πάντα στον ίδιο άξονα, την προσφορά στον συνάνθρωπο.
Ο Τοίχος πλέον έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η σύσταση ομάδας κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και κοινωνικών επιστημόνων, η οποία στελεχώνεται από ανθρώπους με κατάλληλη κατάρτιση και εμπειρία, που προσεγγίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με σεβασμό και προσοχή, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Η ομάδα θα διαθέτει μια ξεχωριστή γραμμή με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν είτε για να λάβουν είτε για να ζητήσουν βοήθεια. Παράλληλα συνεργάζεται και επίσημα με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων του Νομού Δράμας, κάνοντας ακόμη πιο αποτελεσματική τη δράση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ