Σε εξέλιξη η απεγκατάσταση της πρόσφατης Ονειρούπολης

0
1489

– Κατατέθηκε ήδη στις υπηρεσίες προσχέδιο του νέου κανονισμού για την κορυφαία Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη χώρα
– Μ. Τάσσου στα «Χ»: «Στοίχημα και για τον ίδιο τον θεσμό η επόμενη διοργάνωση»

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη διοργάνωση της Ονειρούπολης είναι ήδη ο Δήμος Δράμας, θεωρώντας την επόμενη χρονιά στοίχημα, όχι μόνο για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τον ίδιο τον θεσμό. Υπάρχουν μάλιστα προθέσεις για συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη λειτουργία της Ονειρούπολης και άλλων θεματικών πάρκων, ωστόσο αυτή η προοπτική είναι ακόμη σε διερευνητικό επίπεδο. Την ίδια ώρα, έχουν ήδη αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες απεγκατάστασης του εξοπλισμού της πρόσφατης διοργάνωσης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου, σημείωσε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής ήταν ο φωτισμός και ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός να παραμείνει μέχρι και την εορτή των Θεοφανίων. Μετά το πέρας της γιορτής ξεκίνησε και η απεγκατάσταση αρχίζοντας από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, διαδικασία που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η απομάκρυνση των κατασκευών από το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και μετακινήθηκαν σχεδόν όλες οι πλάκες που είχαν τοποθετηθεί στη χωμάτινη επιφάνεια του κήπου ενώ απεγκαταστάθηκε και η κεντρική σκηνή. Ταυτόχρονα αφαιρέθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από την πλατεία Ελευθερίας και ξεκίνησε η μετακίνηση των κατασκευών και των οικίσκων η οποία, όπως είπε ο κ. Τάσσου, δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Παράλληλα επεσήμανε ότι: «Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μια καταγραφή των στολιδιών της Ονειρούπολης και ειδικά αυτών που είχαν τοποθετηθεί στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Επίσης προχωρήσαμε και στον καθαρισμό της αποθήκης στην οποία φυλάσσεται ο εξοπλισμός της Ονειρούπολης».
Η σκέψη πάντως του νέου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, είναι ήδη στην επόμενη διοργάνωση της Ονειρούπολης. Ο ίδιος έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο κανονισμού της νέας Ονειρούπολης, το οποίο έχει αποστείλει αρχικά στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους και στο αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό το προσχέδιο θα αποσταλεί στους αρχηγούς των παρατάξεων προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους. Ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να περάσει και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και από τη Δημοτική Κοινότητα Δράμας.
«Στόχος μου είναι μέσα στις επόμενες δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουμε προς συζήτηση τον καινούργιο κανονισμό λειτουργίας της Ονειρούπολης. Η Ονειρούπολη 2022 -2023 δεν είναι στοίχημα μόνο για εμένα ή για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αλλά για τον ίδιο τον θεσμό. Ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός αλλά και οι διοικητικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν φέτος πολύ νωρίτερα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη διαδικασία της οργάνωσης της επόμενης Ονειρούπολης και την πιθανή συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον τομέα της οργάνωσης των θεματικών πάρκων, ο κ. Τάσσου υπογράμμισε απαντώντας στα «Χ» ότι: «Ούτε η Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και εγώ δεν είμαστε παντογνώστες. Γνωρίζω προσωπικά πολύ άξιους ανθρώπους και στις υπηρεσίες του δήμου αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που έχουν δώσει διαπιστευτήρια μέχρι σήμερα. Αυτό που πρέπει να δούμε σε πρώτη φάση, είναι κατά πόσο οι διαδικασίες που ισχύουν μέσα σε έναν δήμο, μας επιτρέπει να επιλέξουμε όποιο θέλουμε. Σίγουρα γίνονται κουβέντες. Χαρά δική μου ήταν, αν μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν δείξει τις ικανότητές τους τόσο στην Ονειρούπολη όσο και σε άλλα θεματικά πάρκα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!