Αρχίζει εκπαίδευση νέας σειράς εθελοντών στον Ερυθρό Σταυρό Δράμας

0
4969

«Πρόκειται για το τμήμα Υγείας, την πρώην Νοσηλευτική» εξηγεί στα «Χ» η πρόεδρος του παραρτήματος, κα Νίνα Παπαδοπούλου

Εκπαίδευση νέας σειράς εθελοντών υγείας ετοιμάζει το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Δράμα. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα Νοσηλευτικής, Πρώτων Βοηθειών κλπ., καθώς και πρακτική άσκηση.
Τα μαθήματα θεωρίας διαρκούν 120 ώρες σε τομείς της διατροφολογίας, της χειρουργικής, της παθολογίας κλπ., ενώ η πρακτική εκπαίδευση διαρκεί 60 ώρες σε διάφορα ιδρύματα, κυρίως όμως στο Νοσοκομείο Δράμας. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται από εθελοντές γιατρούς της Δράμας, στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή της Ταξιαρχίας.
«Πρόκειται για το τμήμα Υγείας, την πρώην Νοσηλευτική» εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του παραρτήματος, κα Νίνα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι εκπαίδευση νέας σειράς εθελοντών υγείας είχε να γίνει τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της εμφάνισης της πανδημίας. Οι προϋποθέσεις για τη φοίτηση σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί απολυτήριο Λυκείου και ηλικία από 18 έως 65 ετών. Για να μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος την εκπαίδευση δεν χρειάζεται να είναι Επαγγελματίας Υγείας, αρκεί να έχει διάθεση εθελοντικής προσφοράς, ενώ η εκπαίδευση απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων ολοκληρώνεται με την πιστοποίησή τους ως εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ιδρύθηκε το 1878, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του Συλλόγου. Στην ιστορία του ερυθροσταυρικού κινήματος, οι Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν συμμετάσχει σε κάθε έκτακτη ανάγκη της χώρας που προέκυψε από τους πολέμους, μετά από φυσικές καταστροφές ή μετακινήσεις πληθυσμών. Η εικόνα της Νοσηλεύτριας του Ερυθρού Σταυρού είναι αποτυπωμένη στη μνήμη και την ιστορία της Ελλάδας και συμβολίζει το ανθρωπιστικό έργο του Συλλόγου.
Ο Τομέας Νοσηλευτικής υλοποιεί σήμερα ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχούς Εκπαίδευσης και Έκτακτης Ανάγκης. Τα προγράμματα αυτά είναι ευέλικτα, προσαρμοσμένα στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στοχεύουν στη διατήρηση της υγείας, την πρόληψη, την υποστήριξη της αυτοφροντίδας και τη διαμόρφωση ατομικής υπευθυνότητας για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την εκπαίδευση της νέας σειράς εθελοντών υγείας στο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Δράμας είναι: 2521032361, 6977936806 και το email: e.kodonasiou@redcross.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!