6 νηπιαγωγεία της Δράμας και 140 μαθητές σε πορεία για τα δικαιώματα του παιδιού

Mιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Σαλπιγκίδης

0
1544

Mουσικό Θεατρικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας και στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας “Σωκράτης Δημητριάδης” από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την διεύθυνση Α/Βάθμιας εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και με την υποστήριξη της Εταιρίας Επιστημών Αγωγής Δράμας.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Ανδρέας Σαλπιγκίδης στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα δικαιώματα του παιδιού. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;». Στο πλαίσιο αυτό 140 μαθητές και μαθήτριες, από 6 νηπιαγωγεία της Δράμας θα ξεκινήσουν μια πορεία από την Πλατεία της Δράμας για το Θέατρο της Αγίας Βαρβάρας όπου και θα ανεβαίνουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν μικρά θεατρικά και εικαστικά δρώμενα με θέμα τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του Παιδιού.
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ τον Μάιο του 2018 στην πόλη της Δράμας είχε τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ» και οι μαθητές 8 σχολείων παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα με θέμα τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή.
Το Πρόγραμμα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από επιμορφωτικά εργαστήρια και σεμινάρια και τη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος.
Συμμετέχουν σε αυτό μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικές χώρες καταγωγής που φοιτούν στη ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείο Μυλοποτάμου, 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας, 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου, 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, Νηπιαγωγείο Αδριανής.
Επίσης συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Σωτηρία Κυδά, Γεωργία Κάντζα, Μαρία Καραμπατζάκη, Μαρία Παπαδοπούλου, Ευδοκία Παπαδοπούλου Πανταζίδου, Χρυσή Μαργιορίδου, Σταυρούλα Αυγητίδου, Τσιλεπώνη Κατερίνα, Κουτούπη Μαρία, Γαζιώτου Ευαγγελία, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παναγιώτα Σαχπατζίδου, Σοφία Γρηγοριάδου, Κωνσταντία Αρβανίτη, Δήμητρα Καλονικιδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!