70 χρόνια ζωής συμπληρώνει η Ε’ Μοίρα Καταδρομών στη Δράμα

Εκδηλώσεις στο στρατόπεδο Παπαργύρη την Παρασκευή 14 Ιουνίου

0
7549

Τα 70 χρόνια από την δημιουργία της γιορτάζει η Ε’ Μοίρα καταδρομών της Δράμας την ερχόμενη Παρασκευή με εκδηλώσεις, επιδείξεις και εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του στρατοπέδου Παπαργύρη. Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 10:45 το πρωί περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση οπλισμού.

Η Ε’ Μοίρα Καταδρομών δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 1949 υπό την ΙΙη Ταξιαρχία Καταδρομών. Τόσο η Ε’ Μοίρα όσο και οι υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις του Eλληνικού Στρατού αποτελούν επίλεκτα τμήματά του, αφού η εκπαίδευση των οπλιτών είναι απαιτητικότερη των υπολοίπων μονάδων, ανάλογη της σημαντικής των ειδικών δυνάμεων.
Οι στρατευμένοι των ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα οι καταδρομείς όπως και τα στελέχη του ελληνικού στρατού σε αυτές τις μονάδες, πέρα απο την σωματική εκπαίδευση που είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαθέτουν ψυχικές αρετές που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα του ρόλου τους. Η εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ανάλογη των αποστολών που έχουν από την στρατιωτική ηγεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υψηλές ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, απαιτούν σκληρή, επίπονη και ρεαλιστική εκπαίδευση, που παρέχεται στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως και στις Σχολές των Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ, ΚΕΑΠ, ΣΧΑΛ, ΚΕΟΑΧ) όπως αναφέρει το ΓΕΣ συμπληρώνοντας ότι φυσικά, η εκπαίδευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων…
“Οι άνδρες αυτών των μονάδων εκπαιδεύονται, ανάλογα με τις αποστολές που αναλαμβάνουν οι μονάδες στις οποίες υπηρετούν:
†Στον ορεινό αγώνα, με την εκτέλεση αναρριχήσεων σε απόκρημνες βραχώδεις περιοχές.
†Στον αγώνα στο υγρό στοιχείο, με την εκμάθηση μεθόδων ενεργείας μέσα σε αυτό με τη χρησιμοποίηση ή όχι πλωτών μέσων.
†Στη χρήση του αλεξιπτώτου, με την συνεχή εκτέλεση επιχειρησιακών αλμάτων.
†Στον αγώνα σε χιονοσκεπείς περιοχές.
†Στην εκτέλεση καταδρομικών ενεργειών (δολιοφθορές, καταστροφές κ.λ.π).
†Στην εκτέλεση αποβατικών, αεραποβατικών και αμφιβίων επιχειρήσεων
†Στον αγώνα που αναλαμβάνει το Πεζικό, με την εκτέλεση ΤΑΜΣ.
Επιπρόσθετα, σημαντικός αριθμός Στελεχών εκπαιδεύεται στην εκτέλεση υποβρυχίων καταστροφών και στην εκτέλεση αλμάτων με αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης.
Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, εκπαιδευμένα στα αλεξίπτωτα και στον ανορθόδοξο πόλεμο, αποκομίζοντας εμπειρίες από την εκπαίδευσή τους σε σχολεία Ειδικών Δυνάμεων του εξωτερικού, διαμορφώνουν μεθοδικά το σύγχρονο μαχητή των Ειδικών Δυνάμεων, άριστα εκπαιδευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο.
Οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων συμμετέχουν σε όλες σχεδόν τις Εθνικές ασκήσεις και σε σημαντικό αριθμό αντιστοίχων συμμαχικών.
Εκτός των άλλων συμμετέχουν σε συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με χώρες της Βαλκανικής και όχι μόνο, στα πλαίσια της “Σύμπραξης για την Ειρήνη” κ.ά.”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!