700 κρούσματα εβδομαδιαίως

0
3038

– Κλειστή λόγω κρουσμάτων η Α’ Λυκείου στον Νικηφόρο και 25 κρούσματα στα σχολεία του Νομού χθες
– Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στον Νομό Δράμας

Με περισσότερα από 700 κρούσματα στη Δράμα έκλεισε και η εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Την ίδια ώρα, η κατάσταση από πλευράς προσέλευσης στο Νοσοκομείο Δράμας για εξετάσεις covid παραμένει σταθερή αλλά σε υψηλά επίπεδα, της τάξης των 60-80 ατόμων την ημέρα ενώ στην κλινική covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς. Σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων της χθεσινής μέρας, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας καταγράφηκαν 10 κρούσματα (9 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός) ενώ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράφηκαν 15 κρούσματα (14 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός).
Ο υπεύθυνος για θέματα covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιώργος Μπαντής σημείωσε στα «Χ» ότι την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε λόγω κρουσμάτων, η Α’ Λυκείου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου, ενώ χθες τέθηκε υπό αξιολόγηση και το ενδεχόμενο κλείσιμο της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου στο ίδιο σχολείο.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, χθες το μεσημέρι είχε ξεπεραστεί το όριο του 50+1% (σε αριθμό κρουσμάτων) για το κλείσιμο της Β’ Γυμνασίου του ίδιου σχολείου, καθώς από τα 11 παιδιά της τάξης βρέθηκαν θετικά τα 7.
Η εικόνα με τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Δοξάτου και του Καλαμπακίου έχει υποχωρήσει ενώ τα περισσότερα κρούσματα σε γυμνάσια και λύκεια καταγράφηκαν χθες μέσα στην πόλη της Δράμας αλλά και στο Γυμνάσιο Νικηφόρου. Καλύτερη ήταν η εικόνα στα αντίστοιχα σχολεία του Δήμου Δοξάτου, του Δήμου Νευροκοπίου και του Δήμου Προσοτσάνης.

Σε ό,τι αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στη Δράμα, αυτοί μέχρι και την Κυριακή ήταν 46.089, συνεχίζοντας να βρίσκονται κάτω από το 50% του συνολικού πληθυσμού στον νομό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Δράμας έχουν εμβολιαστεί ήδη οι 540  εναπομείναντες εργαζόμενοι χωρίς να έχουν καμία επιπλοκή, όπως σημείωσε χθες στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη αφού έχουν καταγραφεί τρεις επιπλέον θάνατοι στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ το σύνολο των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλό με διψήφια αλλά και τριψήφια νούμερα το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής, ειδικά στον Έβρο και την Ξάνθη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ