Αιμοδοσία στη μνήμη των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

0
3595

– «Δεν τους έχουμε ξεχάσει. Αιωνία η μνήμη τους…» λένε οι συνάδελφοί τους
– «Γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο, που οι ανάγκες για αίμα είναι ακόμη πιο αυξημένες» λέει ο πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων

Έναν χρόνο μετά την απώλεια τριών εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, της Άννας Αμβροσιάδου, της Σοφίας Καραγκιοζίδου και του Κώστα Πατσικάκη, το Σωματείο Εργαζομένων τού Γενικού Νοσοκομείου Δράμας διοργανώνει στη μνήμη τους εθελοντική αιμοδοσία στις 25-26/11 και στις 29-30/11.
Η αιμοδοσία διοργανώνεται καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα δρόμου στη μνήμη τους, όπως εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρωτοβουλία της αιμοδοσίας γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία οι ανάγκες για αίμα είναι ακόμη πιο αυξημένες.
Τα τηλέφωνο για ραντεβού εθελοντικής αιμοδοσίας είναι το 2521350331 συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
«Επιλέξαμε με αυτό τον τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη των συναδέλφων μας προκειμένου από τη μία πλευρά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που νοσούν και έχουν ανάγκη από αίμα και από την άλλη πλευρά να αναδείξουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι σε μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας» εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Την ίδια εποχή πέρσι, στο νοσοκομείο νόσησε πάνω από το 70% των εργαζομένων και μέτρησε δυστυχώς τρεις απώλειες εργαζομένων ενώ περίπου 10 εργαζόμενοι είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας είτε σε μονάδες αυξημένης φροντίδας, ενώ πολλοί ακόμη νοσηλεύτηκαν σε απλές κλίνες.
«Αυτή τη στιγμή, όσοι συνάδερφοι νοσούν, επειδή είναι εμβολιασμένοι, νοσούν με ελαφρά συμπτώματα. Ευτυχώς φέτος έχουμε στη φαρέτρα των όπλων κατά της πανδημίας τα εμβόλια. Από τους 635 εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Δράμας, μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περίπου 540 χωρίς να έχουμε καμία επιπλοκή. Πέρσι, χωρίς εμβόλια, πάνω από 200 συνάδελφοι νόσησαν και είχαμε δυστυχώς, πέρα από τους νοσήσαντες και τις τρεις απώλειες. Με μια απλή σύγκριση των δυο περιόδων μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σε σχέση με πέρσι έχουμε μικρό αριθμό συναδέλφων που νοσούν αλλά παρόλα αυτά έχουμε ανάγκη από προσωπικό αφού αξίζει να θυμίσω ότι 97 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή. Οι ανάγκες παραμένουν με δεδομένο ότι το προσωπικού που είναι σε αναστολή δεν έχει αναπληρωθεί, εκτός από ένα πολύ μικρό μέρος του. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας εργάζεται ασταμάτητα από το 2019 που έχουμε αναστολή αδειών, αν εξαιρεθεί μια μικρή περίοδος του περασμένου καλοκαιριού. Οι γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν από τα Κέντρα Υγείας σαφώς και βοηθούν στις αυξημένες ανάγκες μας αλλά από την άλλη πλευρά έχουν αποδυναμωθεί τα Κέντρα Υγείας. Έτσι ενώ λύνονται προσωρινά προβλήματα επάρκειας προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας ταυτόχρονα δημιουργούνται προβλήματα στα Κέντρα Υγείας. Εμείς εκτιμούμε ότι η μόνη ορθή λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!