Εκδηλώσεις στη Δράμα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

0
1330

Μιλάει στα «Χ» το στέλεχος της Ένωσης Κυριών Δράμας, Χρύσα Κελαϊδή

Η Ένωση Κυριών Δράμας σε συνεργασία με την επιτροπή ισότητας των φύλων του Δήμου Δράμας, στο πλαίσιο του Via Drama, με φόντο τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την πρωτοβουλία αυτή, η κα Χρύσα Κελαϊδή από την Ένωση Κυριών Δράμας, δήλωσε ότι «σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις αυτές, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δοθούν στοιχεία για την εικόνα του προβλήματος της κακοποίησης των γυναικών και στη Δράμα.
Όπως είπε η κα Κελαϊδή, «Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων θα απλωθεί στην οδό Βενιζέλου ένας διάδρομος, με συμβολικό χαρακτήρα όπου θα γραφούν με πορτοκαλί χρώματα τα ονόματα των 14 γυναικών που ήταν μέχρι τώρα και εντός του 2021, θύματα γυναικοκτονίας. Οι πολίτες θα κληθούν να αφήσουν το μήνυμά τους μέσα σε ένα βιβλίο. Επίσης, θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας. Ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρτης θα γίνουν επισκέψεις σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δράμας, όπου θα μοιραστούν πορτοκαλί μάσκες (στο χρώμα που συμβολίζει την κακοποίηση των γυναικών) και θα γίνει ενημέρωση στους Δραμινούς πολίτες».
Την επόμενη ημέρα το πρωί, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, μετά τα εγκαίνια του κέντρου θηλασμού στο παλιό δημαρχείο θα γίνει διανομή πορτοκαλί μασκών στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με διανομή ενημερωτικού υλικού. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Gallery 13 που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου, στον αριθμό 13, θα γίνει έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αιμιλίας Ξανθοπούλου και παρουσίαση αντικειμένων και μαρτυριών θυμάτων έμφυλης βίας που φιλοξενήθηκαν στο Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας και αποτυπώνουν την κακοποίηση της γυναίκας. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Στην έναρξη της έκθεσης θα απευθύνουν χαιρετισμό διαδικτυακά η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλλων κα Μαρία Συρεγγέλα και η κα Μαρία Φωλά Σύμβουλος EEA Grants της Νορβηγικής Πρεσβείας.

Το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες, και όχι μόνο
Το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας είναι ένας τριώροφος ξενώνας που αναπαλαιώθηκε το 1995 και διαθέτει δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα για τη φιλοξενία άγαμων μητέρων, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Από τις αρχές του 2014 φιλοξενούνται άστεγοι Δραμινοί καθώς και φοιτήτριες απόρων οικογενειών. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου που θα αγκαλιάσει τα άτομα που φιλοξενούνται και θα καταφέρει να κλείσει τις πληγές του παρελθόντος. Οι ευπαθείς αυτές ομάδες φιλοξενούνται με ασφάλεια, καθώς δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους και υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εχεμύθεια. Για την αποτελεσματικότερη φροντίδα των ωφελουμένων, που είναι μέλη της τοπικής κοινωνίας, η Ένωση Κυριών συνεργάζεται με ξενώνες φορέων άλλων πόλεων. Επιπλέον, μετά το πέρας της φιλοξενίας, πραγματοποιείται περιοδική παρακολούθηση όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!