Έτοιμη η Π.Ε. Δράμας για τον χειμώνα

0
1319

Η πορεία του επιδημιολογικού φορτίου θα κρίνει τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, δηλώνει στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γ. Παπαδόπουλος

Περισσότερο ψυχρός θα είναι ο καιρός στη Δράμα από τις επόμενες ημέρες με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 2 και 3 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών είναι χαρακτηριστικό τής τρέχουσας περιόδου, όπως άλλωστε και η προετοιμασία των αρμοδίων τοπικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας που υπάρχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας υπάρχει ήδη συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και ετοιμότητα καθώς έχει προμηθευτεί με αρκετές ποσότητες αλατιού και βρίσκεται ήδη στη διαδικασία να πάρει και επιπλέον ενώ τα μηχανήματα έργου που έχει στη διάθεσή της είναι έτοιμα και συντηρημένα. Ταυτόχρονα, σήμερα επρόκειτο να προχωρήσει η διαδικασία που θα αναδείξει ανάδοχο εργολάβο για τη διάθεση επιπλέον μηχανημάτων έργου, που θα χρησιμοποιηθούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο προκειμένου να συνδράμουν στις περιπτώσεις κατολισθήσεων, χιονοπτώσεων, διανομής αλατιού κλπ.
«Οι δήμοι είναι εφοδιασμένοι με αλάτι και οι αποθήκες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπως αυτή που υπάρχει στη διασταύρωση του Οχυρού, είναι ήδη γεμάτες με αλάτι. Σε ότι αφορά τον χειρισμό των μηχανημάτων έργου, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, έχουν αποχωρήσει δυο οδηγοί αλλά φροντίσαμε και έχουμε εντάξει ισάριθμους οδηγούς για την αντικατάστασή τους» διευκρινίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες για την προετοιμασία και την ετοιμότητα των υπηρεσιών από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που προηγήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, απαντώντας και για τη φετινή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, εξηγεί ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις και αποσαφηνίζει στα «Χ» ότι: «Ήδη στο Χιονοδρομικό Κέντρο γίνονται εργασίες. Συντηρούνται τα μηχανήματα και έχει δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο που αφορά την αποκατάσταση των αναβατήρων αλλά αν τα επίπεδα του ιικού φορτίου συνεχίσουν να κινούνται στα σημερινά ύψη, θα πρέπει να αποτρέψουμε τη λειτουργία του. Είμαι αποφασισμένος για αυτό, παίρνοντας την πολιτική ευθύνη. Ήδη με τα σημερινά στοιχεία (χθες Δευτέρα) καταγράφηκαν στη Δράμα περισσότερα από 700 κρούσματα κατά την εβδομάδα που πέρασε. Το χιονοδρομικό κέντρο δεν θα ανοίξει εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν ανάλογα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά αυτό τελικά είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Παρότι το ενδεχόμενο διασποράς δεν υπάρχει στο βουνό υπάρχει όμως στα καταλύματα και τα καφέ που υπάρχουν στο χιονοδρομικό κέντρο, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο συγχρωτισμού…».
Ανεξάρτητα πάντως, από τη φετινή προοπτική λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, τα έργα που αφορούν την αναβάθμιση της λειτουργίας του συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Αλλά και σε ότι αφορά το μεγάλο έργο της αποκατάστασης των αναβατήρων, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, όπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, που έχει επισημάνει ήδη στα «Χ» ότι το έργο είναι αναγκαίο και ότι ο παλιός αναβατήρας δεν λειτουργούσε για περισσότερο από μία δεκαετία. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, περισσότερο από 700.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!