950.000 € για το δικαστικό μέγαρο

Την απόφαση για χρηματοδότηση της ολικής αναβάθμισηςτου κτιρίου έκανε γνωστή χθες ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνο Μπλούχος

0
4645

Την απόφαση της πολιτείας να διατεθούν 950.000 ευρώ στη Δράμα για την ολική αναβάθμιση του εμβληματικού Δικαστικού Μεγάρου Δράμας ανακοίνωσε χθες ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Μπλούχος “Όταν θεμελιώθηκαν τα νέα Δικαστήρια της Δράμας, είχαν έρθει στη Δράμα τόσοι πολλοί επίσημοι και εμείς, μικρά παιδιά τότε περιμέναμε στις γωνίες των θεμελίων για να μας πάρει η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.                           Το εμβληματικό «Μέλαθρον της Θέμιδος» στη Δράμα ολοκληρώθηκε μετά από λίγα χρόνια. Αναρωτιόμασταν πόσο μεγάλο είναι το κτήριο αυτό για μια υπηρεσία η οποία έμοιαζε εκείνο τον καιρό, πολύ μικρή και το κτήριο άδειο.
Πέρασε ο καιρός. Πολλοί ήταν αυτοί που πάλευαν τότε για τη δημιουργία Εφετείου, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Πέρασαν κι άλλα χρόνια. Αδιαφορία, έλλειψη συντήρησης, φθορά, απαξίωση. Η εικόνα τα τελευταία χρόνια, δεν τιμούσε κανέναν μας.
Ήγγικεν η ώρα της ανακαίνισης. Με φιλότιμες προσπάθειες και με συζητήσεις σε καλό κλίμα με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, διαπιστώσαμε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που τείνουν ευήκοον ους. Οι υπηρέτες της Θέμιδος έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Και όλοι οι Δραμινοί υπερήφανοι.
Το ξαναείπαμε… Τα θαύματα στη ζωή, είναι συχνά οι μικρές – μικρές προσπάθειες που σώζουν, που αλλάζουν, που αναγεννούν τον κόσμο μας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους τους αθόρυβους εργάτες που κρατούν διαρκώς ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας”.
Τι προηγήθηκε από το φθινόπωρο
Σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2019 ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, είχε τονίσει ότι πρόκειται για έργο που είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης ακόμη κυβέρνησης και σχετίζεται με την ολική αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμισή του και ουσιαστικά την ανακατασκευή του κτιρίου. Η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις αυτές θα αντληθεί από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) όπως είχε εξηγήσει τότε, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πάνο Αλεξανδρή.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση και η παρουσίαση του προβλήματος με την κατάσταση του δικαστικού μεγάρου της Δράμας από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας έγινε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ροδόπης κα. Ι. Χατζηαντωνίου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δράμας κ. Α. Πούλιο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ορεστιάδας κα. Α. Μεμετζή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα φθορών στο κτίριο είχαν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια αιτία να διαρρέουν όμβρια ύδατα από την σκεπή του κτιρίου μέσα στις αίθουσες κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και να δημιουργείται μια κατάσταση καθόλου λειτουργική και αρκετά δυσάρεστη για τους πολίτες, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους υπόλοιπους νομικούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ